İZMİR’de çekilen ve ulusal bir kanalda yayınlanan ’Derin Sular’ dizisinde, birlikte rol aldığı kız arkadaşı B.O.’ya (36) tecavüz ettiği iddiasıyla, ’Cinsel saldırı ve 6136 sayılı kanuna muhallefet’ suçundan 13 yıl hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan oyuncu Canberk Doğan Denizli’nin (23) bugün yapılan duruşmada tahliye istemi reddedildi.
 
Yargı konusu olay, geçen 1 Haziran’da meydana geldi. Dizide ’Feryal’ karakterini canlandıran B.O., ’Doruk’ karakteriyle başrolde oynayan Denizli’nin kendisini copla döverek tecavüz ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ancak suçlamaları kabul etmeyen Denizli tutuklandı. Olayı soruşturan savcı, Canberk Doğan Denizli hakkında ’Cinsel saldırı ve 6136 sayılı kanuna muhallefet’ suçundan 13 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.
 
İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan Denizli, avukatları Atilla Ertekin, Veysel Gültaş ile şikayetçi B.O.’nun avukatı Koray Başol katıldı. Canberk Doğan Denizli daha önce verdiği ifadesini tekrarladı. Oyunculuk ve menejerlik yaptığını belirten sanık Denizli kendini şöyle savundu:
 
"Kendisi benim kız arkadaşım, hatta oyunculuk konusunda hocamdır. Aynı evde uzun zamandır birlikte yaşadık. Aramızda aşk ilişkisi var. İddia edildiği gibi copla dövmedim, maddi ve manevi şiddet uygulamadım. Vücudundaki darp izleri dizi çekiminde olmuştur. Ben oyuncuyum, bu nedenle evimizde cop, kelepçe, yırtık eşya ve buna benzer materyallerin bulunması normaldir. Beni kıskandığından bunları yaptı."
 
TANIK: B.O. ÇOK KISKANÇTI
 
Duruşmada tanık olarak dinlenen Damla Avcı da, sanık ve mağdur ile bir süre birlikte çalıştıklarını belirterek, "B.O.’nun çok kıskanç bir kişiliği, sürekli ağlayan bir mizacı vardı. Devamlı sanığı kıskanıyor, internetle görüşme yapmasına bile izin vermiyordu. Sanık ise mağdura çok iyi davranıyor, hiç bir zaman kalbini kırmamaya çalışıyordu. Kötü davrandığını ben hiç görmedim" dedi.
 
SANIK AVUKATLARI TAHLİYE İSTEDİ
 
C.D.D.’nin avukatı Atilla Ertekin ise, mağdurun daha önce de intihara kalkıştığını, bu olayları ile ilgili takipsizlik kararları verildiğini söyledi. Avukat Ertekin, "Olayda iddia edildiği gibi cinsel saldırı yoktur. Mağdurun üzerinde sprem örneğinden başka bir delil bulunamamamıştır, bu da müvekkilimin savunmasını doğrulamaktadır. Kendisi ve ailesi mağdur durumdadır. Bu nedenle tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.
 
Sanığın diğer avukatı Veysel Gültaş da şikayetçinin olaydan bir gün önce çekilen fotoğrafında, yüzüne çekimler sırasında darp izi aldığının anlaşıldığını belirtip tahliye talebini yineledi.
 
’AYNI EVDE YAŞIYORDUK’
 
Sanık Canberk Doğan Denizli de B.O. ile 1.5 yıldır aynı evde yaşadıklarını belirterek şunları anlattı:
 
"İlişkimizin en problemli yanı B.O.’nun aşırı kıskanç ve saplantılı oluşuydu. Ben aynı zamanda defilelerde fotoğrafçılık yapıyorum. Model ajansımız da var. Aşırı kıskanç olması sürekli tartışmalara neden oluyordu. En son bir bayanla yakınlaşmam bardağı taşıran son damla oldu. Bu şekilde bir iddia ile karşı karşıya kaldım."
 
Mahkeme heyeti eksik evrakların tamalanması, copun 6136 Sayılı yasaya girip girmediği yönünde rapor alınmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı aralık ayına erteledi.