Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde, 5 ay önce koyun otlatırken tecavüze uğrayan ve dün rahatsızlanınca götürüldüğü hastanede hamile olduğu ortaya çıkan 11 yaşındaki F.B., töre kurbanı olamaması için devlet korumasına alındı. Küçük kıza tecavüz ettiği iddia edilen 22 yaşındaki İ.G. jandarma tarafından gözaltına alındı.
 
Olay, karın şişkinliği ve sancı şikayeti bulunan F.B.’nin yakınları tarafından Akçakale Devlet Hastanesi’ne götürülmesi ile ortaya çıktı. Acil serviste muayene edilen küçük kızın hamile olduğu saptanınca doktorlar, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Hastaneye gelen jandarmalar, küçük kızın ifadesine başvurdu. Akçakale’nin Pekmezli Beldesi’nde yaşadığını söyleyen F.B., 5 ay önce ailesine ait koyunları otlattığı sırada tecavüze uğradığını belirterek, "Beldenin dışındaki merada hayvanları otlatıyordum. Bu sırada yanıma gelen İ.G. beni, arazideki bir kulübeye götürdü ve tecavüz etti. Sonra olayı birisine anlatmam halinde beni öldüreceğini söyledi. Tehdit nedeniyle çok korktum ve başıma gelenleri kimseye anlatmadım. Son zamanlarda karnımda şişlik oluşunca kilo aldığımı düşündüm. Karnım sürekli ağrıyordu ve sancılarım vardı. Hastaneye tedavi için geldiğimde hamile olduğumu öğrenince şoke oldum" dedi.
 
Küçük kız, hamile olduğunun öğrenilmesi halinde ailesinin kendisine zarar vermesinden de korktuğunu söyleyerek güvenlik güçlerinden destek istedi. Alınan ifade sonrası jandarmaların bilgilendirdiği Cumhuriyet Savcısı, tecavüz mağduru F.B.’nin devlet korumasına alınmasını istedi.Küçük kıza tecavüz ettiği iddia edilen İ.G. ise jandarma tarafından Pekmezli Beldesi’nde dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirilen İ.G.’nin bugün Adliye’ye sevk edilmesi bekleniyor.
(DHA)