Eve yürümek zorunda kalan genç kız ‘vahşi’ bir saldırıya uğradı. Dava sonuçlanırken polis olayla ilgili detayları açıkladı. İngiltere’nin Nottingham şehrinde yaşayan hukuk öğrencisi sabaha karşı eve dönmek için otobüse binmek istedi. Fakat bilet için 50 kuruş eksiği vardı.

Şoför kızın yalvarmasına aldırmadı ve kızı orada bırakarak yoluna devam etti. Evine dönmeye çalışan kız “vahşi” bir saldırıya uğradı.

Görülen dava dün sonuçlanırken saldırgan Joseph Moran suçlu bulundu. Geçen Aralık ayında gerçekleşen olayda 22 yaşındaki kız 1,6 kilometrelik yolu yürürken saldırıya uğradı. Uyuşturucu maddenin etkisinde olduğu saptanan Joseph Moran kıza tecavüz etti ve onu feci şekilde dövdü.

Moran bölgeye yaklaşan polis aracını görüp panik oldu ve kızın kurtarıcısı gibi davranıp polise parkta yaralı bir kız gördüğünü söyledi. 19 yaşındaki saldırgan durumu daha fazla gizeyemedi ve yakalandı.

Dün sonuçlanan davada Moran tecavüz suçundan hüküm giyerken polis olaydaki bazı detaylar konusunda açıklama yaptı.

“KIZ ŞOFÖRE 8 DAKİKA BOYUNCA YALVARDI”
Yetkililerden biri olan dedektif Rob Griffin sokak kamera kayıtları incelendiğinde kızın 8 dakika boyunca otobüs şoförüne kendisini alması için yalvardığının görüldüğünü söyledi. Ntvmsnbc'nin haberine göre Griffin sözlerine şöyle devam etti:

“Bir açıdan düşündüğünüzde otobüs şoförünü de suçlu bulabilirsiniz. Fakat o kız olmasa Moran bir başkasına saldıracaktı. Dolayısıyla bu olaydaki tek suçlu Moran’dır. Kıza 50 kuruş vermeyen otobüs yolcuları da var tabii. Şimdi olanları öğrendikten sonra 50 kuruşu eminim ki o gece kıza verirlerdi.”