Van'da, birlikte yaşadığı kadını bıçaklayarak öldürmekle suçlanan kişinin yargılanmasına başlandı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık K.Ç, öldürülen Eylem Pesen'in babası Necmettin ile annesi Herdem Pesen hazır bulundu.

Sanık K.Ç. savunmasında, ağabeyi T.Ç. ile aynı evde yaşadığını ifade ederek, birlikte yaşadığı ve ''eşim'' dediği Eylem Pesen'in, kendisini ağabeyiyle aldattığını öne sürdü.

K.Ç, olaydan bir gün önce evlerinin bahçesinde kurban kestiği sırada, ağabeyi T.Ç. ile Pesen dışında kimsenin evde bulunmadığını belirtti.

Bahçede kurban kestiği esnada, Pesen'in sık sık balkona çıkarak kendisini gözlediğini fark ettiğini anlatan sanık, bu durumdan şüphelenerek yukarı çıkmak istediğini, ancak kadının kapının kilitli olduğunu söyleyerek mutfak kapısından içeri girmesini istediğini savundu.

Israrı üzerine Pesen'in kapıyı açtığını ve kendisini hemen mutfağa alarak oyalamaya çalıştığını öne süren K.Ç, bunun üzerine tuvalete gittiğini, tuvalette bulunduğu sırada birisinin kendi odasından çıkarak yürüdüğünü fark ettiğini söyledi.

Durumdan şüphelenerek Eylem Pesen ile konuştuğunu ifade eden K.Ç, ''Eşim, benim dışarıda bulunduğum sırada ağabeyimin kendisine iki kez tecavüz ettiğini söyledi. Neden bağırmadığını ve beni çağırmadığını sorduğumda korktuğunu ve bağıramadığını söyledi'' diye konuştu.

Bu tartışma üzerine genç kadını babasının evine götüreceğini söylediğini belirten K.Ç, şöyle devam etti:

''Eşim bu olayın kendi isteğiyle olmadığını söyledi ve ağladı. Daha sonra sancısının olduğunu söyledi. Ben de kendisini doktora götüreceğimi söyledim. Oradan da babasının evine bırakacaktım. Bu arada kendimden korktuğum için yengemi de yanıma aldım. Arabayla Doğumevi Hastanesinin önüne geldim. Yengem arabadan indi. Bu arada ben eşimle yeniden konuşmak istedim. Eşimin arabadan inmesine engel oldum. Hızla oradan uzaklaştım. Sonrasını hatırlamıyorum.''

Eylem Pesen'in babası Necmettin Pesen, K.Ç'nin bu olayı yengesi M.Ç. ile işlediğini, olayın planlı şekilde yapıldığını öne sürdü.

Anne Herdem Pesen de sanığın uzaktan akrabaları olduğunu, kızının daha önce sanığa ve ağabeylerine ''dayı'' diye hitap ettiğini, kızının birlikte yaşadığı adamı aldatmasının mümkün olmadığını savunarak, ''Bu olayın nedeni sanık ve ağabeyi arasındaki mal kavgasıdır. Bu mesele uğruna benim kızımı öldürdüğünü düşünüyorum'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmaya katılmayan tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 3 Kasıma erteledi.

Duruşma sonunda Eylem Pesen'in yakınları, adliyeden çıkarılışı sırasında K.Ç'ye tepki gösterdi.

Duruşmayı Van'daki kadın dernekleriyle yurt dışındaki bazı insan hakları derneklerinden üyeler de izledi.

Van'da 17 Mayısta, K.Ç, birlikte yaşadığı 17 yaşındaki Eylem Pesen'i bıçakladıktan sonra arabayla üzerinden geçtiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Akşam