ANTALYA Barosu avukatlarından 26 yaşındaki F.Ü'ye cip içerisinde cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan müteahhit 43 yaşındaki Hüseyin Suntur hakkında dava açıldı. "Nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, avukatına tecavüze kalkıştığı idiasıyla Hüseyin Suntur hakkında 9 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istendi.
Geçen Aralık ayında Fatih Polis Merkezi yakınında meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gerçekleşti: Bir icra takibi için emekli icra müdürü ile birlikte Manavgat'a giden avukat F.Ü'ye, 2 yıldır müvekkili olan ve en son 200 bin euro'luk bir icra takibini yaptığı Hüseyin Suntur'dan telefon geldi. Suntur, avukat kadına, davası süren bir konuyla ilgili görüşmek istediğini söyledi. Saat 21.00 sıralarında Manavgat'ta bir restoranda bir araya gelen F.Ü., Hüseyin Suntur, adı açıklanmayan emekli icra müdürü ve Suntur'un bir arkadaşı, uzun süre oturup yemek yedi. Avukat F.Ü. dışındakiler yemekte alkol aldı.
Avukat F.Ü., saat 01.30 sıralarında Antalya'ya dönmesi gerektiğini söyleyerek masadakilerden izin istedi. Hüseyin Suntur, avukata kendisinin de Antalya'ya gideceğini söyleyerek götürebileceğini söyledi. F.Ü. bu teklifi kabul ederek müvekkilinin cipine binmeyi kabul etti. Yolda avukata evlenme teklif eden ve bu teklifi geri çevrilen Suntur, Liman Mahallesi'ne geldiklerinde genç kadına cinsel saldırıda bulundu. Hüseyin Suntur, avukata tecavüz etmeye çalışırken, genç kadın çığlık atarak yardım istedi. F.Ü'nün yardımına, çığlıkları duyan hemen yakındaki Fatih Polis Merkezi'nde görevli polis memurları yetişti. 8 polis memuru kadın avukatı Hüseyin Suntur'un elinden kurtarıp saldırganı gözaltına aldı. Hüseyin Suntur polisteki ifadesinde, “F.Ü. benim sevgilimdi. Ispatlayacağım” dedi. F.Ü. ise sevgili olduklarının yalan olduğunu, zanlının kendisini kurtarmak için böyle birşey uydurduğunu söyledi. Saldırgan, ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Side'deki bir diskonun eski sahibi, müteahhit Hüseyin Suntur hakkında Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede, Hüseyin Suntur'un, alacaklarına yönelik haciz işlemlerini üstlenen avukatlarından F.Ü'ye, yedikleri yemeğin ardından kendisini Antalya'daki evine bırakmakta ısrarcı olduğu, aracına binen genç kadına yolda, otomobilde evlenme teklif ettiği belirtildi.
F.Ü.'nün bu teklifi kabul etmediği, daha sonra da müvekkilinin ısrarları nedeniyle de Serik İlçesi'nde araçtan indiği ifade edilen iddianamede, sanık Suntur'un özür dilemesi üzerine F.Ü'nün yeniden otomobile bindiği kaydedildi. F.Ü'nün Liman Mahallesi'ndeki evine yaklaşırken saat 04.00 sıralarında Hüseyin Suntur'un aracını yol kenarına çektiği ve avukatına otomobilde sabaha karşı cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen iddianamede, direnen genç kadının bağırması ve yardım istemesi üzerine Fatih Polis Merkezi'nde görevli polislerin olaya müdahale ettiği, sanığın, polisler tarafından suçüstü yakaladığı belirtildi.
Alkollü olduğu belirlenen, ifadesinde avukatı F.Ü. ile aralarında ilişki bulunduğunu ileri süren ve suçlamaları kabul etmeyen sanık Hüseyin Suntur hakkında iddianamede, "hürriyeti tahdit" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlamaları yer aldı. Savcılık bu suçlamalar kapsamında sanığın toplam 9 yıldan 16 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.
İddianame, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İlk duruşma 11 Şubat'ta görülecek.

MİLLİYET