Dört kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla aranan müdür yardımcısı Kuzu, olayın açığa çıkmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na emeklilik başvurusu yapmıştı. Avukat Servet Danış, “Bu kişi ya çok iyi saklanıyor ya da çok iyi saklandırılıyor” dedi.

Siirt’te ilköğretim okulu öğrencisi dört kıza tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Siirt Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu, bir türlü yakalanamıyor. Müdahil avukatları Kuzu’nun davadan sonra ameliyat olmasına ve maaşını çekmesine karşın yakalanamamasına isyan etti. Davanın bir sonraki duruşması yarın yapılacak.

Siirt Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun 14 yaşındaki S.T. ve H.T. kızkardeşler ile 13 yaşındaki Ş.Y. ve 11 yaşındaki G.E’ye 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu, geçen yıl ortaya çıkmıştı.

Soruşturmanın derinleştirilmesi sonucu çocuklara yaşları 14 ile 70 arasında değişen onlarca erkeğin cinsel taciz ve istismarda bulunduğu belirlenmiş, gözaltına alınan, aralarında polis, asker ve bir AKP milletvekilinin yakınlarının da bulunduğu 100 kişiden 18’i tutuklanmış, müdür yardımcısı Kuzu için de yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bir yıldır süren davanın çeşitli duruşmalarında 8 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Firari sanık Kuzu’nun nedense bir türlü yakalanamadığına dikkat çeken İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Yöneticisi ve davanın müdahil avukatı Pınar Dalkuş, “Fahrettin Kuzu davadan sonra ameliyat olmuş, maaşını çekiyor ama ilginç bir şekilde hâlâ bulunamıyor” dedi. Avukat Servet Danış da “Bu kişi ya çok iyi saklanıyor ya da çok iyi saklandırılıyor. Biz yurtdışında olabileceğini düşünüyoruz. Tek firari sanık bu kadar zamandır bulanamıyorsa başka şeyler insanın aklına geliyor” ifadesini kullandı. Tecavüz olayının açığa çıkmasından sonra Kuzu, Milli Eğitim Bakanlığı’na emeklilik başvurusu yapmıştı.

Gelmeyen rapor

Mağdurların ruh sağlığının bozulup bozulmadığını belirleyecek olan raporla ilgili olarak Danış, “Bir yıldan fazla oldu mağdurlar gideli ve gerekli testler yapılalı. Ama Adli Tıp Kurumu’ndan hâlâ rapor gelmedi. Önümüzdeki duruşmada da bu rapor gelmezse şu anda tutuklu olan sanıklar da serbest bırakılabilir” dedi.

Davanın 18 sanığı hakkında TCK’nin “cinsel istismar”, “çocuk hürriyetini tehdit etme” suçları kapsamında 15 yıl hapis isteniyor.