Suudi Arabistan"da MBC1 TV kanalında yayınlanan bir dizideki üç dakikalık cesur tecavüz sahneleri ülkede büyük tartışma yarattı.

Önceki cuma akşamı tv başına geçen Suudiler, iki kız kardeşin kaçırılıp dövüldükten sonra tecavüze uğramalarını anlatan sahneleri izledikten sonra büyük şok yaşadı. Tecavüz görüntülerine alışık olmayan Suudiler, "Dwellers in our Hearts" (Kalbimizin Sakinleri) adlı dizide internette tanıştıkları erkeklerle buluşan iki kız kardeşin kaçırılıp dövüldükten sonra tecavüz edilmelerini, yardım çığlıklarını, üstlerinin çıkarılıp soyulmalarını kare kare izledi. Dizi o akşam reytingde birinci olsa da tecavüz sahneleri ülkede büyük tartışma yarattı.

Türk dizileri daha cesur

Yapımcılar dizinin Suudi Arabistan"da son günlerde sıkça görülen tecavüz sorununu gündeme getirdiğini ve tabuları yıktığını söylerken görüntülerin provokatif olduğunu düşenenlerin sayısı daha fazla. Oyunculardan Assiri, "Ülkede popüler olan Türk dizileri, çok daha cesur. Birçok kimse, dizide sosyal sorunları ortaya koyduğum için beni eleştiriyor" dedi.

Hürriyet