Gazimihal Mahallesi'nde oturan Fikri Köstekçi, hurdacılık yaptığı at arabasını çeken `Emel' isimli atını evinin 200 metre uzağında bulunan Tunca Nehri kenarındaki yeşillik alana otlaması için bağladı ve daha sonra evine gitti.

Sabah hurda toplamak için atını bağladığı yerden almaya giden Köstekçi, atının burnu ile ağzının iple bağlanarak öldürüldüğünü gördü. Bunun üzerine Fikri Köstekçi, polise giderek şikayetçi oldu. Atlarının öldüğünü bildiren anne Nevriye ile Fikri Köstekçi'nin oğlu 9 yaşındaki Süleyman cansız atın başını öptükten sonra sarılarak gözyaşı döktü.

Oğlunun at arabası ile hurdacılık yaparak geçimini sağladığını belirten anne Nevriye Köstekçi, "Oğlum akşam atını getirip buraya bağladı, sabah baktığımızda atın boğularak öldürüldüğünü gördük. Oğlumun tek geçim kaynağı atıydı. Bu atıda borçlanarak aldı. Şimdi nasıl geçinecekler bilmiyorum. Ne istediler bu güzelim hayvandan" dedi.

Fikri Köstekçi'nin arkadaşı Remzi Örs ise, "Bu hayvan 2 yaşında dişi bir kısrak. Hayvanın ağzı ve burnundan iple bağlayarak yere yatırmışlar. Daha sonra tecavüz etmişler. Atın boynunda çan vardı ses çıkarmasın diye onu da almışlar" dedi.