Afganistan'da yaşayan Gulnaz, 19 yaşındayken kuzeninin kocasının tecavüzüne uğradı.

Çıkarıldığı mahkemede, Afgan yasalarınca "suçlu" bulunan Gulnaz'a korkunç bir teklifte bulunuldu: Tecavüzcünle evlen, ya da 12 yıl hapiste yat!
Tecavüze uğramamak için direndiğini söylese de, Gulnaz fuhuş yaptığı gerekçesiyle Kabil'de hapse atıldı ve şimdi kucağında tecavüzcüsünden olan bebeğiyle cezasının bitmesini bekliyor.
Ancak şimdi genç kadına sunulan teklif tüyler ürpertici; tecavüzcüsüyle evlenirse serbest kalacak.
Başka çaresi olmadığını söyleyen Gulnaz, bu teklifi kabul edeceğini, böylece hapisten çıkmak istediğini söylüyor.
Tecavüzün ortaya çıkmasının ardından çevresinden destek görmediğini söyleyen Gulnaz, kendisine ikinci bir şans verildiği için şanslı olduğunu söylüyor.
Ülkesinde kendisi gibi bir çok kadının tecavüze uğramalarının ardından "toplumun değerlerine leke sürdükleri için" öldürüldüklerini belirten Gulnaz, tecavüzcüsüyle evlenirse onurunu kurtaracağını ve çocuğunun bir aileye sahip olabileceğini düşünüyor.
Gulnaz'ın bu durumu uluslararası alanda da tepkiye yol açtı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen bir ekip Gulnaz ve onunla aynı durumdaki kadınlarla ilgili bir belgesel hazırladı, ancak belgeselin izlenmesinin ardından yayınlanmamasına karar verildi.
Avrupa Birliği belgeseldeki kadınların güvenliğinden endişelendiği için yayınlanmasının engellendiğini söylese de, belgeselin yapımcıları bu kararda AB-Afganistan ilişkilerinin önemli rol oynadığını düşünüyor.