BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde arkadaşları ile oynarken kaçırılan 9 yaşındaki E.K., 4 saat sonra Bergama- Ovacık karayolunda tecavüz edilmiş halde bulundu. Bir akaryakıt istasyonuna sığınan ve ardından ailesine teslim edilen minik kızın vaginasında yırtık olduğu belirlendi. Güvenlik güçleri kırmızı otomobil kullanan zanlının peşine düştü.

Olay, dün saat 16.00 sıralarında, Romanlar'ın çadırlarda yerleşik olduğu Altınova Beldesi'nde meydana geldi. Arkadaşları ile birlikte oynayan E.K., "Renault' marka kırmızı renkli otomobile bindirilerek kaçırıldı. Babası 36 yaşındaki E.K. ile annesi 35 yaşındaki F.K''ın şikayetçi olması üzerine jandarma,1'inci sınıf öğrencisi kızı bulabilmek için harekete geçti. Tüm aramalara rağmen bulunamayan küçük E.K., 4 saat sonra İzmir"in Bergama- Ovacık karayolunda ortaya çıktı. Tecavüz edilerek karayolu kenarına atılan minik kızın akaryakıt istasyonuna sığındığı belirlendi. Jandarmanın teslim aldığı ve üzerindeki şoku atlatamadığı görülen E.K., Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirildi.

Kontrolde, E.K.'nın tecavüze uğradığı ve vaginasında çok ciddi yırtıklar oluştuğu belirlendi. Burhaniye Devlet Hastanesi'ne sevk edilip vajinasına dikiş atılan kızın ağır travma geçirdiği, halen doktor kontrolünde olduğu açıklandı. E.K.'nin kek verilerek otomobile bindirildiği, daha sonra uyutularak tecavüze mağruz kaldığı anlaşıldı. E.K. ailesine teslim edilirken, jandarma alınan ifadeler ve görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda, "Renault' marka kırmızı otomobille kaçan zanlının peşine düştü. Aramaların, Altınova, Ayvalık, Bergama, Balıkesir, İzmir ekseninde yoğunlaştığı bildirildi.

Tecavüze uğrayan E.K.'nın ailesi olanlara büyük tepki gösterdi. 3 çocuk babası E.K., “Bu sapık bulunana kadar bize rahat yok. Jandarmanın sapığı bir an önce yakalamasını istiyoruz. Biz zaten burada zor koşullarda, kış günü çadırların içinde yaşıyoruz. 5 metrelik naylon muşamba bile veren yok, bir de başımıza bu haller geliyor” dedi. Kızı 5 yaşındaki Z.K. ve oğlu 8 yaşındaki İ.K.'yi gösteren babası E.K.'ye çevredekilerden de destek verdi. Mahalle sakinleri, çocuklarının güvende olmadığını söyledi.

MİLLİYET