Aynı davada M.D. ile A.A. ise beraat etmişti.
Yeniköy'de oturan ve para karşılığı erkeklerle birlikte olduğu ileri sürülen 36 yaşındaki F.B.'nin, geçen yıl 27 Ekim'de devamlı ağlayıp fenalaşınca Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüğü 17 aylık bebeği N.N.B.'nin belinde, başında, bacaklarında, göz kapaklarında ve kalça kısmında aşırı morluklara rastlanmış, bunların düşmeyle tanımlanamayacağı, bedene zaman içinde uygulanan şiddetin kesin olduğu saptanmıştı. Makatındaki çizik sebebiyle adli tıp muayenesi de yapılan talihsiz bebeğin tecavüze de uğradığı ortaya çıkmıştı. Bebeğin vücudundan ve elbiselerinden alınan örnekler, kriminal inceleme için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma tarafından gözaltına alınan anne F.B. ile aynı evde birlikte kaldığı M.D., Y.V. ve bekçilik yapan A.A., sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. F.B., avukatının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere salıverilirken hakkında çıkarılan gıyabi tutuklama kararının ardından tekrar yakalanıp tutuklandı.

Adli tıp raporunda ise minik N.N.B.'nin, hem anal hem de vajinal tecavüze uğradığı, ayaklarındaki morluk ve izlerin sigara yanığından ve insan ısırığından kaynaklandığı belirtildi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) velayetin iptali için açtığı dava da hemen karara bağlanıp minik N.N.B.'nin velayeti anne ve babasından alındı. İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonucu sanıklardan Y.V.'nin 21 yıl, anne F.B.'nin 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, M.D. ve A.A.'nın ise beraatine karar verildi.

Davanın ardından SHÇEK Genel Müdürlüğü, Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunup müdahillik taleplerinin değerlendirilmediğini bildirdi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi de yargılamanın bu yönden tekrar yapılmasına kanaat getirip kararı bozdu. Bozma kararının ardından yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar F.B., Y.V. ile M.D. ve tarafların avukatları katıldı. Tekrar hakim karşısına çıkan sanıklar, yine suçlamaları kabul etmedi. Geçen duruşmada SHÇEK'in müdahilliğini kabul eden mahkeme heyeti, dört sanıkla ilgili önceki kararına aynen uyup davayı bitirdi. Temyize gönderilen dosyayı inceleyen Yargıtay 5. Ceza Dairesi ise yerel mahkemenin kararını aynen onadı.