Bursa'da, tecavüz ettikleri genç kızları kameraya çekip fuhuşa zorladıkları, pitbull cinsi köpeklerle de çok sayıda kişiyi darp edip yaraladıkları iddiasıyla 11 kişinin tutuklanmasının ardından yakalanan 19 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Göçmen Konutları'nda bazı kişilerin suç örgütü kurarak nitelikli yağma, kasten yaralama, cinsel saldırı ve tehdit suçlarını işlediklerine dair ihbarı değerlendiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin yakalanması için "Makas 4" adı verilen geniş çaplı bir operasyon başlattı. 3 aylık takip sonrasında 10'u tecavüz olmak üzere çok sayıda mağdurun ifadelerini alan jandarma ekipleri, örgüt üyelerinin, lise öğrencilerinin de aralarında
bulunduğu genç kızları arkadaşlık kurarak kandırıp evlerine götürdüğünü, burada tecavüz ettikleri kızları görüntüleyerek CD'leri ailelerine göndermekle tehdit edip fuhuşa zorladıklarını tespit etti.

Görükle'deki hazine arazisindeki barakalarda besledikleri pitbull cinsi köpeklerle çok sayıda gasp ve yaralama olaylarına da karıştıkları tespit edilen kişiler, tek tek gözaltına alındı. Jandarma tarafından 14 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyonda liderliğini "Çakal" lakaplı M.D. (41) isimli şahsın yaptığı 11 çete üyesi, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Operasyonun ardından yaşları 15'ten küçük olan 4 kızla ilişkiye giren şüphelilerin yakalanması için ikinci bir operasyon daha gerçekleştirildi. Genç kızları para karşılığı erkeklere pazarladıkları iddia edilen 2 kadın ile genç kızlarla ilişkiye girdikleri iddia edilen toplam 17 kişi gözaltına alındı. Cumhuriyet savcısı 17 kişiyi tutuklanmaları için nöbetçi mahkemeye gönderdi. Mahkeme, fuhuşa aracılık ettikleri iddia edilen N.G. ve E.G. isimli kadınların tutuklanmasına karar verdi.

SABAH