Başbakan Tayyip Erdoğan, AKParti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun 47 ülkeden 40'ının oyunu alarak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanlığı'na seçilmesinden sonra muhalefetin tavrını da eleştirerek "Muhalefet bu başarıyı bile takdir etmek, bu mutluluğu bile paylaşmak erdemini gösteremiyor. Destek vermek yerine bu süreci engellemeye çalıştılar. Nedir bu kin?' diye konuştu. Partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasına Mevlüt Çavuşoğlu'nun, geçen hafta AKPM Başkanlığı'na seçildiğini hatırlatarak başlayan Erdoğan, Çavuşoğlu'nu bir kez daha kutladı ve görevinde başarılar diledi.

MİLLİYETÇİLİĞİNİZ NEREDE KALDI

Türkiye'nin 2009, 2010 yılları için BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine iktidarları döneminde seçildiğini hatırlatan Erdoğan, "Bakınız, 61 yıldır AKPM'ye üyeyiz. İlk kez bir Türk ve ilk kez Doğu Avrupa'dan bir ülke Meclis Başkanlığı'nı üstleniyor. Muhalefet bu başarıyı bile takdir etmek, bu mutluluğu bile paylaşmak erdemini gösteremiyor. Bırakınız, tebrik etmeyi kardeşimizin başkan olması aleyhine gelişen önergeye CHP'li Sayın Birgen Keleş ne yazık ki destek veriyor. MHP milletvekili Sayın Tuğrul Türkeş de oylamaya katılmıyor, salondan çıkıyor. Hani milliyetçiydiniz ya, nerede? Hani ülkeyi çok seviyordunuz, Bu ne kindir yahu? Düşünebiliyor musunuz, birçok dünya lideri, arkadaşımızı kutlarken, hiç bir genel başkan arayıp da 'Tebrik ederim, hayırlı olsun' deme nezaketini gösteremedi. '

BATI TRAKYA'DAN MİSAFİR GELDİ

Bu arada grup toplantısına Batı Trakya İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de katıldı. Bilge köyündeki katliamda hayatını kaybeden imam Kazım Ozan'ın annesi Neriman Ozan ile babası İzzet Ozan da toplantıyı izledi.


Desteklerdim diyemedi!

Mevlüt Çavuşoğlu'na AKPM Başkanlığı yolunu açan önergeye karşı oy kullandığı belirtilen CHP'li Birgen Keleş, ilk tur oylamasına katılmadığını söyledi. Keleş, "Oy kullanmanız halinde Çavuşoğlu'nu destekler miydiniz?" sorusunu da 'O da bana kalsın' diyerek geçiştirdi.


Bir kez olsun demokrasiyi savun


Başbakan Erdoğan CHP lideri Baykal'a yüklenerek, "Bu kirli oyunlardan, karanlık senaryolardan ucuz menfaatler kovalamak yerine bir kez olsun demokrasiyi, hukuku savun" diye konuştu. CHP lideri Deniz Baykal'ın bu plan ve iddialar karşısındaki tavrını eleştiren Erdoğan, 'Sayın Baykal, bu planların, iddiaların tek hedefi, AK Parti iktidarı değildir, Türk demokrasisidir, sivil siyasettir, milli iradedir. AK Parti'yi gözden düşürecek, devre dışı bırakacak karanlık hesaplar, sanma ki senin önünü açar, seni iktidara taşır. Bırak bu tür ucuz hesaplar yapmayı da bir kez olsun demokrasiyi, hukuku, sivil siyaseti savun' diye konuştu. Erdoğan, tüm bu ve benzeri iddialar karşısında Baykal'ın takındığı tavrın, "karanlık bir leke olarak kazınacağını, asla unutulmayacağını ve siyaset tarzlarına konu olacağını' kaydetti.


Tekel işçilerinin paraları tıkır tıkır ödeniyor


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekel işçileri konusunda hükümet olarak yapılması gerekenlerin azamisini yaptıklarını dile getirdi. Tekel işçileri eyleminin amacını aştığını, hükümete karşı aleni bir kampanyaya dönüştüğünü belirten Erdoğan, oynanan oyunun iyi görülmesi gerektiğine işaret ederek, "Buradaki olay hak arayışı içinde, masum talepler peşinde bir işçi eylemi olmaktan çıkmış, hükümete karşı yeni bir senaryonun parçası olmuştur" dedi. Yapılan gösterilerin yasal olmadığının altını çizen Erdoğan, "Bu yasal olmayan sürece bu ay sonuna kadar sabredeceğiz. Bu ay sonu 4-C ile ilgili işlem bittikten sonra yasal adım ne ise bu adımı biz atacağız. Kusura bakmasınlar. Bu ülke yolgeçen hani değildir. Bu ülkenin sahipleri var" şeklinde konuştu. Erdoğan, dün itibariyle Tekel işçilerinin maaşlarının tıkır tıkır ödendiğini, saat 15.00 itibariyle kıdem ve ihbar tazminatının hesaplarına yatırıldığını kaydetti.

Hiç kimse fişlenemez

Başbakan Erdoğan, hiç kimsenin doğuştan edindiği dili, rengi, etnik kökeni, din ve mezhep tercihleri dolayısıyla tehlike olarak görülemeyeceğini belirterek, "Bu Alevidir, bu Sünnidir, bu Türk'tür, bu Kürt'tür, bu Roman'dır, bu Müslüman'dır, bu Hristiyan'dır, bu Musevi'dir, başını örter, namaz kılar, alkol kullanır, vesairedir' diyerek, kimse ama kimse potansiyel suçlu ilan edilemez. Adının yanına da not düşülemez, fişlenemez, tehdit olarak görülemez' dedi. Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bizi mağdur rolü oynamakla itham edenlere buradan seslenmek istiyorum: AK Parti, hiçbir zaman mağdur rolü oynamadı, oynamamıştır, oynamayacaktır da. Tam tersine AK Parti, o eski siyasetçilerin yaptığını yapmamıştır. Sineye çekmemiş, başını öne eğmemiş, milletin de başını öne eğdirmemiştir' diye konuştu./yeni şafak