Türkiye Değişim Hareketi İç Anadolu Bölge Sorumlusu Erdem, eylül-ekim aylarında partilerini kuracaklarını söyledi. Sarıgül ise CHP’ye hizmete devam edeceğini belirtti

Yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geri döndüğü CHP’nin adayı olarak giren ancak kazanamayan Mustafa Sarıgül’ün, son günlerde Ankara’da yaptığı temaslar, CHP kulislerinde, “Sarıgül CHP’den kopuyor mu? Yeni bir parti mi kuracak?” sorularına neden oldu. Sarıgül’ün Ankara’da toplantı yaptığı Türkiye Değişim Hareketi’nden (TDH) bazı gruplar, Sarıgül üzerinde CHP’den ayrılması için baskı kurmaya başladı. Sarıgül ise yeni bir parti kurma çalışması olmadığını belirterek, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yaptığım tüm çalışmalar Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması içindir” açıklamasında bulundu.
Sarıgül’ün, Ankara’nın seçkin sitelerinden biri olan Angora Evleri’nde bir villası bulunuyor. Sarıgül, Ankara’ya geldiğinde bu villasını, hem ev hem de çalışma ofisi olarak kullanıyor. Sarıgül, son bir ay içinde Ankara’daki evinde, Türkiye Değişim Hareketi’nin bölge sorumluları ile ayrı ayrı toplantılar yaptı.

Sarıgül üzerinde baskı
TDH İç Anadolu Bölge Sorumlusu Erol Erdem, Milliyet’e şu açıklamalarda bulundu:

- PARTİMİZİ KURUYORUZ:TDH kadrolarının Sayın Sarıgül üzerinde çok fazla baskısı var. Sayın Sarıgül bu baskılara artık daha fazla dayanamıyor. 2010’da parti binamızı satın almış, tüm il ve ilçelerde teşkilatlanmamızı bitirmiş ve il, ilçe binalarımızı tutmuştuk.


- CHP’Yİ BÖLMEMEK İÇİN: Tam partimizi kuracağımız bir anda Sayın Kılıçdaroğlu CHP’nin başına geldi. CHP’yi bölmemek ve Kılıçdaroğlu’na bir şans vermek için yıllarca emek verdiğimiz partimizi kurmaktan vazgeçtik. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen bir teşekkür bile etmediler.

- SARIGÜL’DEN KORKUYORLAR: Seçimden hemen sonra Sarıgül ve TDH kadrolarının CHP’ye girmesini önlemek için Parti Meclisi değiştirildi. Amaç Sarıgül’e yakın isimlerin etkin görevlerde olmasını önlemekti. Ayrıca yine 2014’te yapılması gereken CHP olağan kongresini bir yıl erteleyerek 2015 genel seçimlerinden sonraya bırakıldı. Buradaki amaç TDH kadrolarından CHP yönetimine kimseyi almamaktı. Amaçları birleşip iktidar olmak değil, koltuklarını korumaktı. TDH ve Sarıgül’den korktukları için bu erteleme yapıldı.

- KOLTUK SEVDASINDALAR: İnsanları asla ayrıştırmayan kin, nefret, öfke ve ayrıştırma siyasetinin yerine halkın yüzde yüzünü kucaklayan hoşgörü ve projelerinin hâkim olduğu partimizi Allah’ın izniyle eylül-ekim aylarında kuracağız. Bu konudaki bölge toplantılarımız tamamlanmış, projelerimizle ilgili toplantılarımız devam etmektedir. Halkın gündemi pahalılık, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, terör ve çaresizlik olmasına rağmen, mevcut partilerin tek derdi ise koltuk sevdasıdır.

Sarıgül: CHP’de devam
Sarıgül ise CHP’den ayrılmasının ve yeni bir parti kurmasının sözkonusu olmadığını belirtti. Sarıgül, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yaptığım tüm çalışmalar Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması içindir. Ben ve arkadaşlarım bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.