TCDD çeşitli ana hat ve bölgesel parkurlarda yeni trenler sefere koyarken, bayram nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak üzere ana hat trenlerini ilave vagonlarla takviye etti.

TCDD, ayrıca yakın kentler arasında demiryolu taşımacılığını artırmak amacıyla bölgesel trenler de sefere koydu. Bu kapsamda; İzmir-Uşak-İzmir, Basmane-Denizli, Denizli-Söke, Nazilli-Söke, Denizli-Nazilli parkurlarında bölgesel trenler hizmet verecek.

TCDD’ni yapmış olduğu bu düzenlemeyle Denizli-Söke, Nazilli-Söke, Denizli-Nazilli parkurlarında işleyen bölgesel trenleri sefer sayısını da artırdı. Basmane-Denizli hattında çalışan trenlere ek olarak yeni seferlerde hizmete girecek. Mevcut seferlere ek olarak Basmane-Denizli hattında her gün üç gidiş, üç dönüş; Denizli-Söke hattında iki gidiş, iki dönüş; Uşak-İzmir ve Nazilli-Söke hattında da bir gidiş, bir dönüş ve Denizli-Nazilli hattında ise bir gidiş olarak yeni tren seferleri konuldu.

Bu ek seferlerinde devreye girmesiyle hatlardaki seferlerin sayısı 10’dan 27’ye çıkacak. Tüm bu seferlerde kullanılacak trenler Adapazarın’daki TÜVASAŞ tesislerinde üretilen Türkiye’nin ilk yerli DMU tren seti olan Anadolu serisinden oluşacak.

Ulaştırma Başkanı Binali Yıldırım, bugün akşam saatlerinde Alsancak Garı’nda yapılacak tören ile İzmir’i Uşak, Denizli, Ankara ve Konya’ya bağlayacak olan tren seferleri başlatacak ve de Denizli-Söke-Nazilli hattını ulaşıma açacak.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png