CHP Mersin Milletvekili İsa Gök"ün “Sokak sokak, meydan meydan halka meşru müdafaa hakkı doğdu” şeklindeki sözlerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da desteklenmesi üzerine, bugün bazı illegal ve sol örgütler valilik izin vermediği halde TBMM"yi abluka altına alma girişiminde bulunacaklar.

CHP"li Mersin Milletvekili İsa Gök"ün “Sokak sokak, meydan meydan halka meşru müdafaa hakkı doğdu” şeklindeki sözlerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da desteklenmesi üzerine, bugün bazı örgütler TBMM"yi abluka altına alma girişiminde bulunacaklar.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Eriş Bilaloğlu, bugün Ankara"da yapılacak olan eylemin meşru bir eylem olduğunu iddia ederek, “Yapacağımız eylem neden yasadışı olsun? Biz yasal olan ile yasadışı olan arasındaki farkı ayırt edebilecek kurumlarız. Ayrıca Meclis"e saldıracakmışız gibi bir durum oluşturuluyor, böyle bir şey asla doğru olamayacağı gibi, biz sadece Meclis çevresinde zincir oluşturacağız” dedi.

ÇOK SAYIDA ÖRGÜT OTOBÜSLERLE ANKARA"YA GELİYOR

Ayrıca İstanbul ve İzmir"den çeşitli yasadışı örgütlerin yasal uzantısı durumundaki çok sayıda sivili toplum kuruluşunun da otobüslerle Ankara"ya geldikleri ve bugün “Meclis ablukası” adı verilen yasadışı eyleme destek verecekleri belirtildi.

MECLİS"TE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Öte yandan Ankara polisi Meclis etrafında dün olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Meclis"e giriş çıkışlar her zamankinden daha fazla kontrol altına alınırken, Meclis civarında görevli sivil polis sayısında da gözle görülür bir artış sağlandı. Ayrıca çevik kuvvet ekipleri Meclis etrafında konuşlandırıldı.

VALİLİĞİN KARARINI DİNLEMEYECEKLER

Bugün Ankara"da “Torba Yasa Tasarısı”nı protesto etmek için yapılacak eylemi organize eden sivil toplum örgütleri arasında yer alan TTB Merkez Konseyi Başkanı Bilaloğlu, Ankara Valiliği"nin eyleme ilişkin aldığı kararı eleştirirken, kendilerinin bir hak arama mücadelesi verdiklerini ve hiçbir siyasi oluşumla ilişkilerinin olmadığını iddia etti. Ayrıca yapacakları eylemden Ankara halkının rahatsız olmayacağını da ileri süren Bilaloğlu, eyleme Ankara Valiliği tarafından izin verilmemesine rağmen, planladıkları gibi söz konusu eylemi bugün gerçekleştireceklerini ve eyleme destek verecek gruplarla dayanışma içinde olacaklarını sözlerine ekledi.