TBMM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede yayımlanan, ''Rezalet, hem de Mecliste'' başlıklı köşe yazısında yer alan iddialar üzerine açıklama yapılma gereği duyulduğu ifade edildi.

Söz konusu haberde, Meclis'in yüzey kaplamasında kullanılan halılarda yer alan motiflerin bayrakta kullanılan hilal ve yıldıza benzediğinin savunulduğu anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Türkiye Büyük Millet Meclisi ana bina koridor ve merdivenlerinde kullanılan halıların ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle 2011 yılında değiştirilmesine karar verilmiş, şartname hazırlanması ve desen seçimiyle ilgili bir komisyon oluşturulmuştur. İlgili komisyon tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, dört adet desen tespit edilmiş olup 06.05.2011 tarihli tutanak ile bu desenlerden birine karar verilmiştir.

Dokutulmasına karar verilen desen için Osmanlı döneminde gücün sembolü olarak kabul edilen motiften esinlenilmiştir. Halılarda yer alan motif, 16 ve 17. yüzyıl saray halıları, kumaşları ve çinilerinde de kullanılmıştır. Söz konusu halıların üzerindeki motif, ay yıldız veya başka bir sembol düşünülerek tasarlanmamıştır. Ayrıca, bu desen kırmızı zemin üzerinden başka diğer renkler üzerinde de uygulanmaktadır. Dokutulan halılarda kırmızı zemin üzerinde sarı motifler bulunmaktadır.''