1 Mayıs"ın ilk resmi kutlamasında sendikalar ile İstanbul Valiliği, Taksim için günlerdir restleşiyordu. Bu sabah 1 Mayıs sakin başladı. Ancak saat 08.30 sıralarında Pangaltı'da polis göstericilere tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bugün ilk kez resmi tatil olarak, başta İstanbul, bir çok yerde kutlanacak. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs"ın Taksim"de kutlanmasına izin vermemesine karşın DİSK bu sabah Taksim"e yürümek üzere Pangaltı"da "makul bir sayıda" toplanacaklarını duyurdu. Vali Muammer Güler, "Makul sayının çok çok üzerinde miting bir sayıyla gelinirse bu kanunsuz olur" uyarısı yaptı.

MAKUL SAYI

Çelebi, 1 Mayıs kutlamalarının bu yıl 100. yıl dönümünün kutlanacağını belirterek, "Saat 10.00"da Pangaltı"da toplanacağız. Makul bir sayıda olacağız. Bu sayı diğer örgütlerle kıyaslanmamalı. Asla gerginliğin tarafı olmayacağız, en ufak şiddet içeren yaklaşımın içinde olmayacağız ve özüne uygun özgür ortamda Taksim"de olmak istiyoruz" diye konuştu.

PANGALTI'DA POLİS MÜDAHALESİ

Pangaltı'dan Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 100 kişilik gruba polis, tazyikli su ile müdahale etti. Gözaltına alınan 2 kişi polis otobüsüne bindirildi. Ara sokaklara dağılan göstericilere gaz bombaları atıldı.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü yerleşkesinde İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezinde, emniyet ve jandarma, MİT, belediye, sağlık yetkilileri ile diğer ilgili kuruluşların görevlileri yer alıyor.

Merkezde, Taksim, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı, Kadıköy ve diğer bazı bölgelerden “MOBESE” ve gezici emniyet araçlarından elde edilen kamera görüntüleri inceleniyor.

Bu arada, çıkabilecek bir olaya müdahale için takviye polis ekiplerinin olay yerine sevk edilmesinde kullanılacak otobüsler de yerleşke bünyesinde bekletiliyor.

27 BİN POLİS

İstanbul'da 1 Mayıs'ta 27 bin polis görev yapıyor. Diğer illerden de İstanbul'a polis takviyesi yapıldı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN...

Hürriyet