AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, televizyon tartışmasında hayali ihracatla suçladığı şirketinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı 350 bin TL"lik tazminat talebi reddedildi.

O dönem CHP milletvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, 25 Eylül 2008 günü TBMM"de gazeteci Uğur Dündar yönetiminde televizyonda tartıştı. Tartışmada Kılıçdaroğlu, Fırat"ın da ortağı bulunduğu Mersin"de kurulu Mersin Zirai Ürünler İşleme İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş."nin (MENAS) hayali ihracat ve uyuşturucu kaçakçılığına bulaşmış olabileceğini ileri sürdü. Bu gelişme üzerine MENAS A.Ş., Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 350 bin TL"lik manevi tazminat davası açtı.

Bugün Mersin 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi"nde görülen davanın duruşmasına MENAS adına Mersin Barosu Başkanı Avukat Hulki Özel ve ile Avukat Hüsnü Bekiroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu adına da Avukat Alpay Antmen ve Avukat Kazım Yüksel katıldı. Mahkeme, avukatların savunmasını dinledikten sonra manevi tazminat şartlarının oluşmadığı gerekçesiyle tazminat talebini reddetti. MENAS'ın, kararı temyiz edeceği belirtildi.