CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, cemaat örgütlenmelerinin üniversitelere kayıt yapan öğrencilerin barınma, burs gibi sorunlarını çözme bahanesiyle gençleri istismar etmeye çalışacağını ifade ederek, “Ülkemizin aydınlık geleceğinden kaygı duyan tüm yurttaşlarımızı, CHP örgütlerini ve partililerimizi, kentlerine gelen gençlere yardımcı olmaya, çevrelerinde yurt, pansiyon, barınma ve beslenme olanakları yaratmaya, gençlere sosyalleşme ortamları sağlamaya çağırıyorum” dedi.
 
"ÜNİVERSİTELER TAMAMEN TİCARİLEŞTİRİLDİ"
Sarı, üniversitelere kayıtların başlaması dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Üniversiteye kayıt yaptıracak öğrencilere başarı dileyen Sarı, “Üniversiteler, evrensel bilgiye ulaşma ve özgürce bilgi üretilen bilim merkezleridir. Üniversite eğitimi, eğitim hakkının bir parçasıdır ve ücretsiz olarak karşılanması gereken bir kamusal hizmet olarak tasarlanmalıdır” dedi. Artık tümüyle ticarileştirilen bir üniversite sistemi olduğuna dikkat çeken Sarı, “Yeni liberal politikaların kararlı uygulayıcısı olan AKP üniversiteleri bir ticarethaneye dönüştürmüştür. Parasız eğitim hakkını talep eden öğrenciler, gelecekleri karartılarak, aylardır tutuklu olarak yargılanmayı beklemektedirler. AKP üniversitenin sorgulayan tutumundan, üniversite gençliğinin eleştirisinden korkmaktadır” dedi.
 
AKP’nin iktidarının ilk yıllarında YÖK’ü eleştirdiğini ancak artık YÖK’ün savunucusu konumuna geldiğini belirten Sarı, “CHP olarak 12 Eylül’ün bütün uygulamalarına ve kurumlarına olduğu gibi, YÖK’ü de toplumsal gelişmenin, özgür bilimin ve demokratik üniversitelerin önünde bir engel olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
"GENÇLERİMİZİ İSTİSMAR ETMEYE ÇALIŞACAKLAR"
Sarı, üniversitelere kayıt yapan öğrencilerin barınma, beslenme, burs, ulaşım, sağlık ve sosyal imkanlardan yoksun bir yaşama adım atacağını ve bu sorunları kendi olanaklarıyla çözmeye çalışacağını belirtirken şunları kaydetti:
 
“Diğer yandan, cemaat örgütlenmeleri, sorunlarını çözmek bahanesiyle gençlerimizi istismar etmeye çalışacaklar. Ülkemizin aydınlık geleceğinden kaygı duyan tüm yurttaşlarımızı, CHP örgütlerini ve partililerimizi, kentlerine gelen gençlere yardımcı olmaya, çevrelerinde yurt, pansiyon, barınma ve beslenme olanakları yaratmaya, gençlere sosyalleşme ortamları sağlamaya çağırıyorum. Üniversiteleri özgür eleştiri ortamlarına dönüştürecek, toplumsal gelişmeyi sağlayacak ve toplumu ileriye taşıyacak bu potansiyeli desteklemek bizim de toplumsal görevimizdir. Hükümetin her türlü demokrasi karşıtı ve otoriter tutumunu, gençliğin bu potansiyeli bozguna uğratacaktır.”(ANKA)