AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirme bulunan Tayyar, Filistin'de yaşananlara ilişkin, "Burada gerçekten bir devlet terörü var. Burada yönetimlerin siyasilerinden tut, herkesin işbirliği halinde ortak bir suç işlediğini görüyoruz. İsrailli Milletvekilleri Hitlere rahmet okutmaya başlattı. Düne kadar Hitlere beddua okuyanların, lanetleyenlerin bu son yaşananlar sonunda ‘ya Hitler az mı? Yaptı acaba, bütün bu Yahudilerin tamamı ölse miydi?' Gibi bir ileri yorumlar yaptıklarını görüyoruz. Çok ileri laflar var. Bütün bunları gördüğünüz zaman Hitlere rahmet okuyorsunuz" diye konuştu.

Yıldız Tilbe'nin sosyal medyada yazdıklarını da değerlendiren Tayyar, şunları dedi:

"Binlerce insan bu yaşananlar karşısında, Hitleri neredeyse anar hale geldi. İsrail giderek dünya toplumlarından uzaklaşıyor. Ama her şeye rağmen bir Müslüman düşmanlığı paydasında buluştukları için batılı dostlar kendilerine karşı sessiz kalıyorlar. Ölen onlarca o bebeklerin parçalanmış kafatasları karşısında herhalde insanlıklarını yitirmiş olmamalılar." 

"MURSİ'NİN DEVRİLMESİ TAMAMEN İSRAİL'İN GÜVENLİĞİDİR"

Mursi iktidarda olsaydı İsrail 40 ton bombayı atabilir miydi? sorusu üzerine Tayyar, "Onların bu hoyratlıklarını önlemek elbette çok zor. Çünkü onların arkasında bir uluslararası bir koalisyon var. Amerika başta olmak üzere ama bu kadar densizlik boyutunda olmazdı. Biraz daha frenleyici olurdu diye düşünüyorum. Burada On tane gerekçe sayabiliriz bir İsrail'in güvenliği, kalanı boş bırak On'dan sonra saymaya devam et. Diğerleri teferruattır. Tamamen İsrail'in güvenliğidir. Türkiye'de de darbe yapmak istediler, oda işte gezi olayları ile başladı. Türkiye'de bunu başaramayacaklarını anladılar. Türkiye'de sokaklarda Başbakanı deviremeyeceklerini anladılar, Mısır'a geçtiler" diye ifade etti.

"HEM GENELKURMAY'DA HEM DE MİT'DE İSRAİL'İN GİZLİ SERVİSİNİN ÖZEL ÇALIŞMA OFİSLERİ OLDUĞU SÖYLENİYORDU"

Hiçbir ülke ile düşmanlık politikası yürütülmediğini ifade eden Tayyar, "Türkiye'de sistemli bir şekilde Arapların ve Müslümanların kötü olduğu, bunların kaypak olduğu gibi tezleri sürekli sundular. Osmanlıyı arkadan vurdular, bu bizim özdeyişlerimize bile yansıdı. Nefret duygularını ektiler, bunlar sistemli bir şekilde kültürel erozyondu, buraya kadar getirdiler. Devler içerisindeki derin odakları da bunlar satın aldılar. Buna MİT dahil Genelkurmay dahil, İsrail ile bağlantıları çok güçlüydü. İstibarat alışverişleri vardı. Hem Genelkurmay'da hem de MİT'de İsrail'in gizli servisinin özel çalışma ofisleri olduğu söyleniyordu. Ne derece doğru bilmiyorum ama bununla ilgili çok yaygın iddialar var. Genelkurmay, Milli Savunma, İstihbarat Teşkilatı, Savunma Sanayi bunlar tamamen İsrail'in kontrolünde alanlardı" şeklinde konuştu.

"İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİNE HAKİM OLAMAZSANIZ BU SÜRECİ YÖNETEMEZSİZİNİZ"

Terörle mücadelede çözüm sürecinde, Türkiye'nin başarıya ulaşması MİT'in İsrail veya yabancı gruplardan kurtulup millileşmesinin önemli bir rolü var mıdır? Sorusuna Tayyar, "Millileşmesi son derece önemli. Çünkü istihbarat örgütlerine hakim olamazsanız bu süreci yönetemezsiniz. İstihbarat örgütüne hakim olmazsanız, ne zaman radikal tedbirler almaya kalkarsanız sizi arkadan vururlar" dedi.

‘İsrail'in karizmasını çizen tek lider Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ifadelerini kullanan Tayyar, "İsrail kurulduğu tarihten günümüze kadar özür dilediği tek ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Bugün Türkiye Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde dünya değişik bölgelerinde her yerde bütün mazlum hakların temsilcisi pozisyonundadır. Onlar adına dünya da söz söyleyen tek adam Recep Tayyip Erdoğan'dır. İkinci bir isim yok" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın korunması gerektiğinin altını çizen Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili ise Tayyar, "Kesinlikle İsrail istemiyor. Güvenlik tedbirleri arttırıldı diye biliyorum. Bunu kimi dalga konusu yapıyor" iddiasında bulundu.

"ÇERÇEVE BELLİ AMA ÇERÇEVENİN İÇİNE KONACAK RESMİ AĞUSTOS'TAN SONRA GÖRECEĞİZ"

Kim Başbakan Olabilir? Ya da olmayabilir? Sorusu üzerine Tayyar, "Sayın Başbakan Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklarken aslında kodları okudu. Paralel yapı ile mücadelenin bundan sonrada karalı bir şekilde süreceğini söyledi. Farklı bir Cumhurbaşkanı olacağını söyledi. Nasıl olur? Kim olur? Bu özellikleri kimler taşıyor? Çerçeve belli ama çerçevenin içine konacak resmi Ağustos'tan sonra göreceğiz" dedi.

Yeni Türkiye'yi inşa etmek için Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade eden Tayyar, "Yeni Türkiye'nin inşasını yukarıdan aşağı biz formüle edeceksek, sistemin değişikliğini zorlayacaksak Sayın Başbakanımızın yukarıda olmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Milletimize diyeceğiz ki, Cumhurbaşkanı seçtiniz Allah Razı olsun. Bunu bizim anayasa alt zemininde oluşturmamız lazım. Bunun içinde sizin oyunuza desteğinize ihtiyacımız var. Eğer Başbakan güçlü bir şekilde seçildiğinde Kasım ayı içerisinde seçime gidersek 330 üzerinde oy çoğunluğu ile meclise dönebiliriz diye tahmin ediyorum. Sayın Başbakanımızın seçildiği andan itibaren erken seçime gitmenin yararlı olacağını düşünüyorum. Bir an önce seçime gidip halktan güçlü bir güvenoyu alarak yola devam etmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Belki yanılıyor da olabiliriz" diye konuştu.

"KENDİLERİNİ SOLCU DİYE TARİF EDEN ODAKLARIN BİR KISMININ HİTLER'DEN DAHA FAŞİST OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Cumhurbaşkanlığı Vizyon tanıtım toplantısında Başbakan Erdoğan ile bir araya gelen sanatçılara ilişkin konuşan Tayyar, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, aday belirleme toplantısına giden sanatçılara övgü düzenlerin Sayın Başbakan'ın davetine icabet eden, sanatçılara bu tür baskı uygulamak, linç kampanyasına maruz bırakmak, bunların nasıl bir faşist bir ruha, düşünceye sahip olduğunu gösteriyor. Bugün kendilerini solcu diye tarif eden odakların bir kısmının Hitler'den daha faşist olduğunu düşünüyorum. Bu millet bu dansözleri iyi tanısın" diye ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Ekmeleddin İhsanoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin miting yapmamasını değerlendiren Tayyar, "Devlet Bey ve Kemal Bey umudunu kesmiş gözüküyor. MHP giderek çekilmeye başladı. Kendilerine yer bulamıyorlar, tamamen CHP ve CHP içerisindeki unsurların eline geçti. Ekmel Bey'in ayarının kodlarını onlar belirliyor, oda salon toplantıları ile yoluna devam etmeye çalışıyor. Ekmel Bey'in konuşmasını arzu ediyoruz, konuştukça batıyor. Millet kendisini daha iyi tanıma fırsatı buluyor" ifadelerini kullandı.

"MHP EKMEL BEY'DEN DESTEĞİNİ ÇEKSİN DEMİRTAŞ EKMEL BEY'İ GEÇER"

Tayyar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılacak birleşik oy pusulasında sıralamaları hatırlatarak, "İnşallah oy pusulasındaki bu tablonun biz aynı şekilde 10 Ağustos'ta sandığa yansımasını istiyoruz. MHP desteğini çeksin, Selahattin Demirtaş'ın gerisinde kalabilir. Üçüncü olması da sürpriz olmaz, MHP, Ekmel Bey'den desteğini çeksin Demirtaş, Ekmel Bey'i geçer" dedi.