Tayyar, Seçim çalışmaları kapsamında gittiği İslahiye'de, AK Parti İlçe binasında İlçe Başkanı Şaban Doğan ile birlikte yaptığı basın toplantısında, AK Parti'ye yönetici düzeyinde MHP ve BBP'den ciddi düzeyde katılım beklediklerini söyledi.
 
Siyasete hizmet için girdiğini ifade eden Tayyar, şöyle konuştu: 
 
"Geçmişte hangi siyasi partiye oy verirlerse versinler onları AK Parti'de birleştirmek istiyoruz. Hayallerimiz hatıralarımızın önünde olmak zorunda. Geçmişten de ders almak durumundayız. Birlik ve beraberliğimizi AK Parti çatısında birleştirmek istiyoruz, birlik ve beraberlik olduğu takdirde İslahiye kazançlı çıkar. " 
 
Tayyar, Mersin'de yaşayan 30 bin İslahiye'nin ulaşım sıkıntısının olduğuna işaret ederek, şu bilgileri verdi: 
 
"Mersin'de yaşayan İslahiyeli vatandaşlarımız, İslahiye Mersin tren seferlerinin Adana'dan aktarma işlemlerinin Haziran ayının ilk haftası itibariyle sona erecek. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için TCDD Genel Müdürü ile yapılan görüşmelerden sonra direk hattın eskisi gibi devam edecek. İslahiye'den trene binen Mersin'de insin, Mersin'den binsin İslahiye'de insin, Adana'da durak olmasın. " 
 
Tayyar, bibere teşvik sorununun çözüleceğini, Şatırhöyük-Çakmak-Gedikli sulama projelerinin programa alındığını da sözlerine ekledi.