Saldırı, dün akşam saatlerinde Saray İlçesi'ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Örenburç ile Keçikayası köyleri arasında meydana geldi. Keçikayası Köyü'nden Örenburç Köyü'ne doğru giden askeri araç, kayalık olan bölgede teröristlerce pusuya düşürüldü. Teröristlerin, uzun namlulu otomatik silahlarla açtığı ateşe, askerler de anında karşılık verdi. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada, Niğde Bor doğumlu olan Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan açılan ilk atış esnasında şehit olurken, piyade çavuşlar Yiğit Uçar, Uğur Özkan ile Piyade Er Ali Ata ise yaralandı.

Yaralılar, helikopterle getirildikleri Van Asker Hastanesi'ndeki tedavileri sürerken, şehit olan Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan'ın için bugün Van'da tören düzenlenecek. Törenin ardından Şehit Kıdemli Başçavuş Durukan'ın cenazesi ailesinin yaşadığı İzmir'e gönderilecek.

Bu arada saldırının yaşandığı olay bölgesinde yapılan arama tarama çalışmaları sırasında ise 1 adet antitank mayını ile bir adet roket atar mühimmatı bulundu. Çok sayıda askerin sevk edildiği Örenburç kırsalındaki operasyonlar da sürüyor.

ŞEHİT ACISI İZMİR'E DÜŞTÜ
Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan'ın, Adapazarı'na tayinin çıktığı bir ay sonra buraya gitmek üzere hazırlık yaptığı öğrenildi.

Astsubay Başçavuş Erkan Durukan'ın şehit olduğu haberi, İzmir'de yaşayan ailesini acıya boğdu. İki yıldır Van'da görevli olan Erkan Durukan'ın, Temmuz ayında tayininin Adapazarı'na çıktığı, buraya gitmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. Kardeşi Zafer Durukan'ı da, 33 yaşında hastalık nedeniyle kaybeden Erkan Durukan'ın, öğretmen Emine Durukan'la evli olduğu, iki çocuğu bulunduğu kaydedildi. Diğer kardeşi Ersal Durukan'ın da İzmir'de polis memuru olduğu öğrenilen Erkan Durukan'ın, yarın, Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde yapılacak askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.