Adana'da bir lise müdürü, tavşanlar için ağaçtan yaprak topladığı okulun damından düşerek hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Rotary Anadolu Lisesi Müdürü Oktay Girgin (54), dün sabah saatleride 3 katlı okulun damına çıktı. Girgin, okul hizmetlisinin 5 yaşındaki kızı Nisanur'un beslediği tavşanlar için boyu dama ulaşan bir ağaçtan yaprak toplamaya başladı.

DENGESİNİ KAYBETTİ

Bir süre sonra dengesini kaybeden okul müdürü damdan aşağı düştü. Müdürün düştüğünü gören minik Nisanur, babasına haber verdi. Okul görevlisinin bildirimi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, okul müdürü Girgin'in cesediyle karşılaştı. Polis, soruşturma kapsamında, güvenlik şeridi ile çevirdiği okuldaki çalışmalarını damda yoğunlaştırdı.

KAMERA İNCELENİYOR

Okulun damında bulunan güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Olay yerine gelen İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Girgin'in yaklaşık 4 yıldan bu yana okulda müdür olarak görev yaptığını ve başarılı çalışmaları ile tanındığını söyledi. Büyükfırat, Girgin'in intihar ettiği yönünde herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirterek, 'Sanırım sigara içmek için dama çıkmış. Orada hizmetlinin kızına ait tavşanlar var. Onlara yaprak toplamak isterken düşmüş olabilmesi ihtimali üzerinde duruluyor' dedi.

İntihar olasılığı da araştırılıyor

Eşinin öldüğünü okula geldiğinde öğrenen Meryem Girgin, sinir krizleri geçirdi. Meryem Girgin'i, yakınları güçlükle sakinleştirdi. Şeker hastası olduğu bildirilen Girgin'in, ekonomik sıkıntıları olduğu da ileri sürüldü. İntihar ihtimalini de araştıran yetkililer, soruşturmayı genişletti. /yenişafak