Büyük ilgi gören turnuvanın finalinde turizmci baba-oğul karşı karşıya gelirken, baba Ahmet Kireç"in çekilmesi sonucu oğlu İlker Kireç şampiyon oldu.
Kuşadası Derici Otel"de gerçekleştirilen ve iki gün süren Lions Kulüp 20.Geleneksel Tavla Şampiyonası"nda her yıl olduğu gibi bu yıl da Kuşadası"ndaki tavla severleri karşı karşıya getirdi. Elde gedilen gelirin tamamının eğitim amaçlı kullanılacağı 20.Geleneksel Tavla Turnuvasında bir ilk yaşandı ve turizmci baba-oğul Ahmet Kireç ve İlker Kireç finalde karşı karşıya geldi. Büyük mücadele içinde geçen karşılaşmalar sonunda tüm rakiplerini yenen baba-oğul finalde birbirinin rakibi oldu. Geçen senenin altın zarına sahip olan baba Ahmet Kireç, oğlu ile oynadığı final maçını yarıda bırakarak altın zarları ve birincilik kupasını oğlu İlker Kireç"e armağan etti.
Yarışmanın sonunda gerçekleştirilen ödül törenin de birinci olan İlker Kireç, ikinci olan Ahmet Kireç ve üçüncü olan Bora Kaymalı ödüllerini ve kupalarını 118-R Yönetim Çevresi Kuşadası Lions Başkanı Dr. Olcay Ulusoy"un elinden aldı. Yarışmanın sonunda dördüncü Ercan Kaya, beşinci Erdem Soysal, altıncı Osman Deniz, yedinci Tahir Bayraktar ve sekizinci de Ahmet Cihan oldu.
Birinci ve ikinci olan baba-oğul Ahmet ve İlker Kireç, çok mutlu olduklarını belirterek yarışmanın başındaki hedeflerinin baba-/oğul olarak finallere kalıp beraber oyun oynamak olduğunu ve bunu da başardıkları için ayrı bir gurur duyduklarını söyledi. Baba Ahmet Kireç, geçen yıl şampiyon olarak altın zarı aldığını ifade ederek bu kez altın zar ödülünü ise oğluna bırakmak için final maçından çekildiğini belirtti.
Bu arada, 118-R Yönetim Çevresi Kuşadası Lions Başkanı Dr. Olcay Ulusoy, bu yıl 20"sini gerçekleştirdikleri tavla şampiyonasına gösterilen ilgiye teşekkür ederek, elde ettikleri gelirin tamamını eğitim amaçlı kullanacaklarını kaydetti.