Galatasaray'ın şampiyonluk hayallerini yitirdiği Ankaraspor maçında ilginç bir görüntü vardı.

Son 15 yılda sarı kırmızılı kulüpte başkanlık yapmış olan Alp Yalman, Faruk Süren ve Mehmet Cansun maça gelerek cezalı başkan Adnan Polat ile birlikte protokol tribünü dışında maçı izlemişlerdi.

Başkanların zirvesinde ise son 6 yıla damgasını vuran Özhan Canaydın yoktu. Sağlık sorunlarını tamamen atlatan Özhan Canaydın, Ankaraspor maçında diğer başkanlar ile birlikte Adnan Polat'ın yanında neden yer almadı. İşte olayın iç yüzü:

CANAYDIN: BANA DAVET YAPILMADI

Özhan Canaydın bu konuda "Bana davet yapılmadı. davet edilsem mutlaka giderdim" açıklaması yaptı.

POLAT, CANAYDIN'A KIRGIN

Adnan Polat'ın bir dönem önce başkanlığını yapan hatta seçimi kazanmasında bile pay sahibi olan Özhan Caydın'a kırgın olduğu ve yönetimine yönelik eleştiri ve kırıcı tenkitlerden ötürü çağrılmadığı öne sürülüyor.

CANAYDIN'IN KONUŞMASI

Eski başkan Özhan Canaydın'ın yaklaşık 10 gün önce Bostancı'da, Eski Sporcular Derneği'nce düzenlenen bir yemekte yaptığı konuşmanın Adnan Polat'ı çok üzdüğü öğrenildi. Canaydın'ın bu konuşmada, Polat'ı hayal kırıklığına uğratan şu sözleri söylediği öğrenildi:

"İçinizden birisi olarak sadece bu gece değil işte yine beraberiz. 6 sene görev yaptım. Sizden aldığım bu destekle görevimi yürüttüm. Sizin değerlerinizi en üst değer olarak gördüm. Hep size layık bir yönetim, centilmen bir yönetim olmaya çalıştım. Belki vurdulu kırdılı çangulu çıngılı bir yönetim yapmadım. Ama G.Saray'a yakışan neyse, büyüklerimden gördüğüm rahmetli Suphi Batur'dan, Ulvi Yenal'dan, Refik Selimoğlu'dan daha nice büyük başkanlarımdan aldığım dersle, gördüğüm bilgilerle Galatasaray'ı yönetmeye çalıştım. G.Saray Türkiye'nin en büyük kurumu en centilmen kurumu sporda öncü hep ilklerin takımı oldu. Araştırın sporla ilgili her olay G.Saray'da yeşermiştir. O mutlu camianın mensubu olmak benim için onurdur. Şİmdi bir rahatsızlık geçirdim. Ama G.Saray'da aldığım güç ve kuvvetle, Allah'ın izniyle rahatsızlığımı auta atttım. Gücüm yetti. Bundan sonra her türlü yemeğinize beraber olmaya gayret edeceğim. Çünkü ben sizlerle birlikte yaşamaktan mutlu olan biriyim. Genç kardeşlerimle birlikte olmaktan mutlu olan hayatı ve sosyal hayatı tamamıyla G.Saray'a bağlı olan bir kardeşiniz, ağabeyinizim. İnşaallah G.Saray hiç eksik olmasın hep bugünki gibi darboğaza düşebiliriz. Biz onu aşmasını biliriz. Çünük biz G.Saray'ız"

Özhan Canaydın yaptığı bu konuşma ve özellikle Polat yönetimini üstü kapalı olarak centilmen olmamakla suçlaması ve "Çangulu, çungulu yöneticilik" yapmadım diyerek, Polat yönetiminin üslubundan rahatsızlığını bu şekilde dile getirmesi iki başkanın arasını tamamen gerdi.

G.Saray camiasında şimdi bu konuşuluyor ve Polat ile Canaydın arasındaki gerginliğin gelecek seçime nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Hürriyet