Picasso"nun oğlu babasının bu kadar bonkör olamayacağını belirterek polise haber verdi. On milyonlarca dolarlık tabloya el kondu.

Ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso"nun 271 adet tablosu Fransız bir elektrikçinin evinin çatı katından çıktı. Ancak milyonlarca dolarlık tablolar 71 yaşındaki adamın başına bela oldu. Kübizm akımının temellerini atan Picasso"ya kurduğu alarm sistemlerine karşılık tabloları kendisine hediye ettiğini söyleyen elektrikçi Pierre Le Guennec bu tabloları sergilemek için Picasso Vakfı"na başvuruda bulundu. Fakat vakfın başkanı ve sanatçının oğlu olan Claude Picasso, hiç gün yüzüne çıkmamış eserleri görünce şok oldu ve Le Guennec"i babasının tablolarını çalmakla suçlayarak dava açtı.

Claude Picasso babasının cömertliğiyle bilindiğini ancak bir kişiye emeğinin karşılığı olarak bu kadar çok sayıda tabloyu hediye etmesinin gerçekçi olmadığını iddia ederek polise başvurdu. Polis, Le Guennec"in Cannes yakınlarında bulunan Souans Sartoux"deki evine baskın yaptı, emekli elektrikçiyi gözaltına aldı. Sorgusunun ardından Le Guennec serbest bırakılırken, 271 esere el konuldu. Şimdi bu eserler Fransız İçişleri Bakanlığı"na bağlı “Kültürel eserlerin kaçakçılığını önleme” ofisinde koruma altına alındı. 1900-1930 yılları arasında yapıldığı sanılan tabloların arasında bulunan yalnız 9 kübist çalışmanın bile 50 milyon doların (75 milyon TL) üzerinde olduğu yorumları yapılıyor. Le Guennec, şimdi Picasso"nun “Mavi dönemi”ne ait olan ve aralarında ilk eşi Olga"nın bir portresi bulunan eserlerin kendisine hediye edildiğini ispatlamaya çalışacak. Eğer bunu yapamazsa hem tablolardan olacak hem de hapis cezasına çarptırılacak.