Silahlı saldırı sonrası tedavi için gittiği Almanya'dan dün dönen İbrahim Tatlıses'e şok... Yargıtay, 'çete davası'ndaki erteleme kararını bozdu. 1 yıl 10 ay 15 gün hapsi istenen türkücü, yeniden mahkeme yolunda.

14 Mart'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan, tedavi için Almanya'ya giden İbrahim Tatlıses, İstanbul'a döndü. Tatlıses'i taşıyan özel uçak havadayken gelen haber ise gündeme bomba gibi düştü. 'Toprak Operasyonu' sonrası 42 sanıklı çete davasında yargılanan ünlü türkücünün hakkında verilen hapis cezasının ertelenmesi kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İbrahim Tatlıses'in dosyasını tekrar inceleyip karar verecek.

Bu arada Tatlıses'le birlikte yargılanan ve aynı cezayı alan Alişan'a da mahkeme yolu gözüktü.

SEDYE KULLANMADI

Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Murnau Kliniği'nde 2 ay süren rehabilitasyon tedavisinin ardından dün Türkiye'ye dönen İbrahim Tatlıses için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çevik Kuvvet ve sivil polisler alanda kuş uçurtmazken, Tatlıses'in uçağı, gazetecilerin görüntü almasını engellemek için apronun en arka kısmına indirildi. Uçaktan sedyesiz inen ünlü türkücü, kardeşi Hüseyin Tatlı ile oğlu İdo'dan destek alarak ambulansa bindi. Darüşşafaka Maltepe
Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi'ni doğru yola çıkan İbrahim Tatlıses'i takip eden polis, yakınları ve basın mensupları 50 araçlık bir konvoy oluşturdu. Hastane civarındaki evlerde oturan vatandaşlar da balkonlardan Tatlıses'i çekmek için yoğun çaba harcadı.

O geceyi anlatacak

İBRAHİM Tatlıses'e yapılan suikast soruşturması devam ediyor. Savcı Ali Haydar, Türkiye'ye dönen Tatlıses'i, 'mağdur' sıfatıyla çağırıp, ifadesini alacak. Ünlü türkücü, 14 Mart'ta özel bir televizyon kanalındaki programı çıkışı Büyükdere Caddesi'nde silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırının ardından gözaltına alınan ve yıllardır sanatçıyla husumet yaşayan Abdullah Uçmak ile üç adamı tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Akşam