İstanbul'da mart ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve Almanya'daki fizik tedavinin ardından İstanbul'a getirilerek tedavisine devam edilen sanatçı İbrahim Tatlıses'in genel durumunun iyi olduğu açıklandı.

Darüşşafaka Ömran ve Yahya Hamuluoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Tıbbi Koordinatörü Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, sanatçı İbrahim Tatlıses'in tedavisine ilişkin bilgi verdi. "Tatlısas'e her gün geniş kapsamlı rehabilitasyon egzersizlerinin yanı sıra ergoterapi adı verilen özel uğraşı egzersizleri, ayna tedavisi, havuz içinde egzersizler ve robotik yürüme eğitimleri yapılmaktadır" diyen Kalyon, tedavi ekibinde kendi başkanlığında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı hekimlerle birlikte her biri kendi alanında uzmanlaşmış deneyimli fizyoterapistler, ergoterapist, hidroterapist ve rehabiliasyon hemşirelerinin yer aldığını kaydetti.

Kalyon, "Hastamızın genel durumu çok iyi, morali vetedaviye katılımı üst düzeydedir. Tatlıses'e uygulanan tüm tedavilere sayın Tatlıses tam bir uyum sağlamış olup durumu her geçen gün daha iyiye gitmektedir. Kendisine ayrılan süit dairede günlü yaşantısıyla ilgili aktiviteleri yapabilmektedir" dedi. Tatlıses'in bu tedavilere yoğunlaşması ve dinlenmeye yeterli zaman ayırabilmesi için ziyaret kısıtlamasının devam ettiğini dile getiren Kalyon, gelişmelerin periyodik olarak paylaşılacağını söyledi.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLADI

Ergoterapi tedavisinin içeriğinin sorulması üzerine Kalyon, ergoterapinin işle uğraşı tedavisi olarak tanımlanabileceğini, klasik tedavi egzersizlerinin yanı sıra günlük hayatın içinden seçilmiş, günlük hayatta kullanılan aktivitelere birebir benzeyen egzersizler şeklinde yaptırılan yeni bir tedavi yöntemi olduğunu açıkladı. Kalyon, tedavinin günlük hayatta kulanılan kapı açmak, yemek yemek, günlük kişisel bakım ihtiyaçları, günlük aktivitelerin hepsini kapsadığını, hastanın durumuna göre bu aktivitelerin hagisi uygunsa onların uygulandığını anlattı. Tatlıses'in yürüme faaliyetlerinin ve hastanede kalma süresinin sorulduğu Kalyon, "Çok iyi durumda. Tabi burada bir süre vermek yanlış olur. Günlük gelişmelere göre durumu, hafta sonu ekiple birlikte yaptığımız değerlendirmelerle tespit edilmekte. Ona göre bir sonraki haftanın planı çizilmekte. Buradan ayrılacağı günü de ona göre belirleyeceğiz" diye konuştu.

Tatlıses'in hangi fiziksel hareketleri yapabildiğinin sorulduğu Kalyon, günlük yaşantısı ile ilgili aktiviteleri, hareketleri yapabildiğini dile getirdi. Kalyon yeme içme ile ilgili hangi programlarının uygulandığının sorulması üzerine de, sağlıklı yaşam için herkese dengeli beslenme prensiplerini tavsiye ettiklerini belerterek, "Aşırı yağlı, aşırı kalorili, aşırı tuzlu yiyeceklerden herkesin uzak durmasını tavsiye ediyoruz. İbrahim beyde bu tavsiyelerimize harfiyen uymakta. Onun dışında özel bir rejime gerek duyulmamakta" şeklinde konuştu.

ŞARKI SÖYLEME EGZERSİZLERİNE BAŞLADI

Kalyon, Tatlıses'in şarkı söyleme eğitimlerine de başlamış durumda olduğunu, geldiği günle şimdiki durumu arasındaki farkında çok iyi olduğunu söyledi. Tatlıses'in şarkı söyleme egzersizlerine de kendisinin belirlediğini ifade eden Kalyon, konuşmasında ve şarkı söylemesinde herhangi bir sorunun olmadığını belirtti.

Tatlıses'in basının karşısına ne zaman çıkacağına ilişkin sorulan soruya da Kalyon, bunun Tatlıses'in kendi takdirinde olduğunu dile getirdi.