Erken rezervasyon yapayım derken erken rezalet çeken tatilciler şikayet portalı Şikayetvar'a gönderdikleri şikayetlerle bayram tatilinde tatil kaçamağı yapacakları uyardılar. Yaşadıkları kötü düş kırıklığı ve maddi kayıplarının başka tatilciler tarafından yaşanmasını istemeyen tatilcilerin uyarı ve şikayetlerinden bazıları şöyle:

OTEL DEDİKLERİ İNŞAAT ÇIKTI

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, "Erken rezervasyon ile satın aldığımız 4 odaya konaklamaya gittiğimiz karşımıza bir inşaat halindeki adına otel dedikleri bir inşaat yığını çıktı. Tur şirketini telefon ile aramaya başladık. Ulaşmak mümkün değil, çünkü numaramızı biliyor ve ekranda görüyorlar. Oteli bize öve öve bitiremeyen o bayan arkadaş ortada yok. Çünkü söyleyecek bir sözü yok. Her şeyden haberdarlar ve otel ile anlaştıklarında böyle olacağını biliyorlar belli.Bize satamadıkları yan taraflarında bulunan ve internet yorumlarında sürekli şikayet almış olan diğer otellerine emri vaki gönderiyorlar. Yani orayı da bu şekilde doldurmuş oluyorlar. Nasıl mı ? Yeni otel diye sattıkları oda nereden baksanız 200-300 odadır. Şikayetlerden müşteri bulamadıkları bu eski otellerine de böylelikle müşteri bulmuş oluyorlar."

İKİ GÜN KALA İPTAL ETTİLER

"İstanbul çıkışlı Karadeniz turu almıştım. Bugün firmadan arayarak turun yeterli talep olmadığından iptal olduğu söylendi. 2 günden az bir süre kalmışken, yaptığımız tüm tatil planı ve organizasyonu mahvoldu. Son güne kadar müşteriyi yedekte tutup, sonra keyfi olarak iptal edebilme hakkını nereden buluyorlar? En azından bir hafta önceden iptalin bildirilmesi ve müşteriye yeni organizasyon yapmaya imkan verilmesi gerekmez mi? Veya rekabeti bir yere bırakıp, aynı tarihteki başka bir turla müşteri birleştirerek bu sorun aşılamaz mı?Belki diğer firmalar da aynı sebepten tur iptali yaptılar. Olan tamamen müşteriye oluyor. Ya tur garantisi verilmeli veya iptal durumları için ceza ödemesi gibi bir sorumluluk getirilmeli. Ben 2 gün kala rezervasyonumu iptal etsem, benden ceza kesilmiyor mu?"

TUR ŞİRKETİ ORTADA YOK

"Tur şirketinden tatil satın aldım. Otele gittiğimizde 'Yapılan rezervasyon ödemesi otelimize yapılmamıştır.' yanıtını aldım. Telefonla kendilerine ulaşılamıyor. Tur şirketi ortada yok. İnternetten araştırıp bulduğum bir firmaydı. Resmi işlemleri başlatması için evrakları avukatımıza vermiş bulunuyoruz.

"REZERVASYONUNUZ YAPILMAMIŞ!"

"Turizm firması aracılığı ile otele rezervasyon yapıp ödemesini yapmıştım. Fakat otele rezervasyon yapılmamış görünüyor ve otelin o tarihlerde full kapasitede olduğu söylendi otel tarafından. Oteli tesadüfen arayarak öğrendim durumu. Tatil planım firma yüzünden berbat oldu. Sonradan baktığım otellerin kapasiteleri artık dolu görünüyor. Tüm yasal işlemleri başlattım ve peşini asla bırakmayacağım. Bana ve aileme yaşattırdıklarınıda asla unutmayacağım. Çünkü 1 yıl dört gözle beklediğiniz tatilinizi çok rahat harcayabiliyorlar."