Bu talebi değerlendiren turizm şirketleri ise başta kutsal topraklar olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışına birçok tur düzenliyor.

Mübarek Ramazan ayında kutsal topraklarda olmayı ayrıcalık olarak nitelendiren Nüans Turizm’in Genel Müdürü Güngör Kabak, “Ramazan ayı, maneviyatın yoğun yaşandığı mübarek bir zaman dilimi. Biz ve birçok turizm şirketi, bu aya özel turlar düzenliyoruz. Bunların arasında en çok rağbet göreni kuşkusuz Ramazan umresi.” diye konuşuyor.

Kudüs ve Bosna’nın en fazla tercih edilen yerler arasında olduğunu, ayrıca yurt içinde ise peygamberler şehri Şanlıurfa ve İstanbul’da tekne turlarını tatilcilere önerdiklerini belirtiyor. Ramazan’ı kutsal topraklarda geçirmek isteyenler için birçok avantaj sağlayan Nüans Turizm, farklı bütçelere hitap eden alternatifler sunuyor. Ramazan, hem manevî iklim yaşamak hem de yeni yerleri keşfetmek adına önemli bir zaman dilimi.

Bu kapsamda tur eşliğinde Boğaz’da tekne üzerinde iftar, Bosna-Hersek’te Sarı Saltuk Tekkesi’nde bir teravih namazı alternatifler arasında. İlk kıble Kudüs’te cuma namazının ardından Selman-ı Farisi ve Rabiatü’l-Adeviyye’nin kabirleri ziyaret edilebiliyor. Rehber eşliğinde Hz. Ömer (ra) mescidi ziyaret ediliyor ve Beytü’l-Makdis alanına geçilerek iftara kadar Harem bölgesinde bulunan yapılar hakkında rehberden bilgi ediniliyor.

İftar da Filistinli Müslümanlarla aynı mekânda, Mescidi Aksa bahçesinde yapılıyor. Ramazan’ı yurtiçinde tercih edenler için ise rota, peygamberler şehri Şanlıurfa’yı gösteriyor. İstanbul’da iftar yapmak isteyenler için de iftar saatlerinde Eminönü ve Üsküdar iskelelerinden tekneler kaldırılıyor.