14. Didim Barış Şenliği etkinlikleri kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen Plaj Futbolu turnuvası çerçevesinde Altınkum"da kurulan Plaj Futbol Sahası etkinliklerin sona ermesine rağmen kaldırılmaması tatilcileri de tepkisine neden olurken, Sahilde bulunan panolar şekli ve tribünlerin bulunduğu alanların çöp yuvası haline gelmesi de yerli ve yabancı tatilciler tarafından eleştirildi.
Özellikle yerli tatilciler organizasyonun sonunda bu alanda buluna panoların kaldırılmamasına bir anlam veremediklerini söyleyerek, “Dünyaca ünlü Altınkum"da ortaya çıkan şu duruma bakın, etkinlik bitmiş kaldırın bu düzeni değil mi? Burada çok kötü bir görüntü var. Kurulan Tribünü altıda çöp yuvası haline gelmiş. Didim"de şu an sahile gelen ve denize giren onlarca yabancı turist var. Kötü bir tanıtım sergiliyoruz. Burada kocaman bir alan hapsedilmiş durumda. Yetkililerin bir an önce bu durumu düzeltmesini istiyoruz” dedi.
Plaj futbolu oynanan sahanın etrafına kurulan tribünün alt kısmı ise çöplük yuvasına dönerken, tribünün altından bira şişeleri, teneke kutular ve pislikler objektifimize böyle takıldı.