Turkcell'in yazılı açıklamasına göre, Turkcell 3G, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yoğun ilgi gören 15 tatil yerinde günlük ortalama olarak yaklaşık 16 bin film büyüklüğünde (11 bin 262 GB) veri transferi ile en çok ağustos ayında kullanıldı.

Tatil beldeleri arasında en yüksek Turkcell 3G kullanımı, ağustos ayında yaklaşık 4 bin filme karşılık gelen günlük ortalama 2 bin 797 GB data ile Bodrum'da gerçekleşti.

Bodrum'un ardından Çeşme ve Alanya gelirken, ilk üçü, Konyaaltı, Kuşadası, Marmaris, Fethiye, Edremit, Foça, Kemer, Ayvalık, Erdek, Burhaniye, Datça, Kaş izledi. Toplamda 4 bin 657 GB ile yaz döneminde Turkcell 3G'nin en yoğun kullanıldığı il Muğla oldu.

Turkcell 3G, en fazla cep telefonundan internete girmek için kullanılırken, yaz ayları içerisinde ayda 3 milyon 3G abonesi cep telefonundan internete bağlandı.

19-30 yaş, yüzde 35'lik payla 3G'yi en fazla kullanan kesim oldu. Eylül sonu itibarıyla Turkcell 3G ile toplam 7,5 milyon uygulama indirildi.

Turkcell 3G ile haziran, temmuz ve ağustos aylarında en fazla veri alışverişi yapanlar, İngiliz, Fransız ve Hollandalı turistler oldu. İlk üçü, Almanlar, ABD'liler ve Norveçliler izledi. Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin data tüketimi bir önceki yılın aynı dönemine oranla 2 kat arttı.

A.A.