Turizmciler, Ramazan Bayramı’nda, hükümetin, tatil süresi için, ’6 gün mü olacak, yoksa 2 Eylül Cuma günü de tatil ilan edilerek 9 güne mi çıkartılacak’ konusunu bir an önce karara bağlamasını bekliyor.
 
Üç gün sürecek bayram tatilinde Arefe 29 Ağustos Pazartesiye denk geliyor. 30 Ağustos Salı günü ise Bayramın ilk günü. 3 gün sürecek ve perşembe sona erecek bayram tatilinde cuma günü de resmi tatil sayılırsa, hemen ardından gelen cumartesi-pazar günleriyle birlikte bayram tatili 7 güne çıkabilir.. Ayrıca Arefe gününden önceki cumartesi-pazar günü  de tatile eklenirse bayram tatili 9 güne uzayabilir. 
Yurtiçi turizm yörelerinde yabancı turistlerin yoğunluğu nedeniyle büyük doluluk oranları yaşandığı için, tatilini sahilde geçirmek isteyenler tatil süresinin netleştirilmesine göre rezervasyonlarını yaptırmayı bekliyor. Tur operatörlerinin de bir an önce tatilin kaç gün olacağının hükümet tarafından kararlaştırılmasını beklediği bayramda, 150 bin kişinin Türkiye’deki sahil kentlerinde, 100 bin kişinin yurtdışında, 300 bin kişinin de memleketlerinde tatillerini geçirmesi bekleniyor.
 
Bu Ramazan Bayramı’nın gözde tatil merkezlerinin başında ise yurtiçi turizmciler için Antalya en çok ilgiyi gören destinasyon. Antalya’yı Sarıgerme, Marmaris, Fethiye, Bodrum, Didim, Kuşadası, Çeşme ve Ayvalık takip ediyor. Yurtdışında ise bu yılın gözde tatil merkezi Dubrovnik. Geçen yıldan itibaren yıldızı parlayan Hırvatistan’ın sahil kenti Dubrovnik’i, vizenin kaldırıldığı Rusya’nın St. Petersburg ve Moskova kentleri takip ediyor. Türk tatilcilerin gözdeleri arasında İspanya ve İtalya’nın yanı sıra Amsterdam, Beyrut, Budapeşte- Prag- Viyana turlarından oluşan Orta Avrupa kentleri de bulunuyor.
 
PLANLAMALAR 9 GÜNE GÖRE    
 
Ramazan Bayramı tatili için planlamaların 27 Ağustos- 4 Eylül şeklinde 9 gün olarak planlandığını açıklayan Etstur Yurtiçi Operasyon Müdürü Suat Özbek, şu an en büyük beklentinin tatil süresinin 6 gün mü yoksa, 2 Eylül Cuma günü de dahil edilerek 9 güne mi çıkartılacağı sorusunun cevabı olduğunu söyledi. Cuma gününün tatil olması halinde planlamaların da daha erken yapılabileceğine dikkat çeken Özbek, avantajlı kampanyaların 15 Ağustos’ta sona ereceğini belirtti. Suat Özbek, tatil süresi açıklamasının geç kalması halinde Türk tatilcilerin bu avantajlardan faydalanamayacağı gibi, özellikle yurtiçinde yer bulma konusunda da büyük sıkıntı yaşayacağını söyledi. Cuma sıkıntısının yurtdışı tatilciler içinde uzun tur taleplerinde tereddüt oluşturduğunu dile getiren Suat Özbek; Güney Afrika, Hindistan, Amerika, Küba, Uzak Doğu gibi turların cuma gününün tatil edilmesine bağlı olarak bekletildiğini kaydetti.
 
GÜZEL TATİL ALTERNATİFLERİ
   
Ramazan Bayramı’nın zaman olarak, tatil için çok güzel bir döneme denk geldiğini belirten Odeon Tours İç Pazar Müdürü Akın Akar Aksu, bayram dönemine yönelik hem yurt içinde hem de yurt dışında çok güzel tatil alternatifleri hazırlandığını söyledi. Bu döneme yönelik hem yurt içinde hem de yurt dışında çok güzel tatil alternatifleri hazırlandığını belirten Aksu, ’deniz- güneş- kum’ tatili için Antalya, Bodrum, Kıbrıs, Marmaris, Fethiye’nin en çok talep gören yerler olduğunu kaydetti. Kültür turları için Karadeniz, GAP, Likya, Ege- Akdeniz, Eskişehir turlarının sayılabileceğini anlatan Aksu, yurtdışı için de bu bayram Roma, Prag, Beyrut, Atina, Sharm El Sheikh, Amsterdam, Makedonya’nın önerilen destinasyonlar arasında olduğunu söyledi.
 
Yurtiçi bayram turları 3 gün 4 geceden 7 gece 8 güne kadar farklılıklar içeriyor. Bu turların fiyatları ise 229 liradan 679 liraya kadar değişiyor.