İstanbul Valisi Muammer Güler, 'İstanbul'da 10 ayrı okulda 16 öğrencide H1N1 virüsünün tespit edildiğini belirtirken, "Okulların tatil edilmesini gerektirecek bir durum yok" dedi. Güler, Valilikte konuya ilişkin olarak açıklamalar yaptı. Bir okulda dört, üç okulda ikişer, altı okulda birer kişi olmak üzere 10 okulda 16 öğrencide virüs tespit edildiğini vurgulayan Güler, 'H1N1 virüsü tespit edilen okullar arasında özel okullar da var, devlet okulları da' dedi. İstanbul Valisi Muammer Güler, H1N1 virüsü tespit edilen öğrencilerin farklı sınıflarda bulunduğuna dikkati çekerken, şu an bir panik havası yaratacak sıkıntının bulunmadığını söyledi.

BUPS YENİDEN EĞİTİME BAŞLADI

Bu arada Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne son 4 gün içinde 18 yaş altı 177 kişinin hastalık şüphesiyle başvurduğu ve bunlardan 50'sinde virüs tespit edildiği belirlendi. Öte yandan Ankara'da domuz gribi nedeniyle bir hafta tatil edilen Bilkent University Preparatory School'da (BUPS) eğitime yeniden başlandı.

BATMAN 11 DOMUZ GRİBİ HASTASI

Öte yandan Batman ve ilçesi Beşiri'de 11, Konya'da ise 2 domuz gribi vakası tespit edildi. Ankara'da da 4 öğrencide domuz gribi tespit edilen Ali Naili Erdem Lisesi bir hafta tatil edildi./yeni şafak