Aydın'ın pideleriyle ünlü Yenipazar İlçesi'nde sadece Ramazan ve Kurban bayramlarının ilk günü dinlenme imkanı bulan pideciler, tatil yapabilmek için 'Nöbetçi pideci' uygulaması başlattı. Kendi aralarında anlaşan ve nöbet çizelgesi hazırlayan pideciler haftanın 1 gününü dinlenerek geçiriyor. 
 
Yenipazar'da 30 yıldan bu yana Şirin Pide Salonu'nu işleten Ali Hukul, dinlenme imkanı bulabilmek için böyle bir karar aldıklarını belirti. Yenipazar pidesinin Aydın ve ilçelerinin yanı sıra Türkiye'nin diğer yerlerinde üne sahip olduğunu söyleyen Hukul, şöyle dedi: 
 
"Bu yüzden buradaki pideciler, haftanın 7 günü yerli, hem de dışarıdan gelen müşterilerle dolup- taşıyor. Ayrıca çarşamba günleri ilçemizin yerel pazarı olması nedeniyle çevre köylerden gelenlerle birlikte çok yoğun bir iş günü yaşıyoruz. Biz pidecilerin Ramazan ve kurban bayramlarının birinci günleri hariç dinlenebilecekleri zamanları olmuyordu. Esnaf olarak bir araya gelerek bir tatil günü belirlemeye karar verdik. Yerel pazar çarşamba kurulduğu için perşembe günleri işler çok durgun oluyor. Bu yüzden perşembe gününü tatil günü olarak kararlaştırdık. " 
 
Yenipazar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ali Tekoğlu da 7 bin nüfuslu ilçede 14 pideci bulunduğunu belirtti. Her perşembe ilçenin değişik kesimlerindeki üç pidecinin nöbetçi olarak belirlendiğini kaydeden Tekoğlu, "Pidelerimiz eskiden çok ünlü değildi. 1980'den sonra tanıtım ve hijyen konularında gelişme yaşandı ve müşterimiz yüzde 300 oranında arttı. Gerek temizlik gerekse dinlenme günü olarak bir gün belirlemek için toplandık ve pideci esnafımız perşembe günü nöbet uygulamasına geçti" diye konuştu. Tekoğlu ayrıca saat 08. 00'de başlayan servisin saat 23. 00'e kadar devam ettiğini, Ramazan ayında da sahura kadar açık olduklarını söyledi. 
 
Yenipazar'a pide yemek için Aydın, İzmir, İstanbul gibi illerden gelen vatandaşlar, nöbetçi pideci sistemi ile ilk defa karşılaştıklarını söyleyerek, "Buranın pidesi çok meşhur, bu pideyi yemek için geliyoruz" dedi. - (dha)