Söke'de özel bir dağıtım şirketinde kurye olarak çalışan Mustafa Ali Kara (32), taşkın suları nedeniyle kapanan Bağarası Karayoluna alternatif olarak gördüğü Çalıköy yolunun da taşkın suları nedeniyle kapandığını bilmiyordu. Taşkın suları yolu aşarken; motosikleti ile yolu geçebileceğini düşünen Mustafa Ali Kara yol kenarında yaklaşık iki metre derinliğinde su bulunan göle dönmüş tarlaya düştü. Bir ara ayağa kalkmaya çalıştığı anlaşılan Mustafa Ali Kara, can havliyle sadece kaskını çıkarabildi. Talihsiz
iki çocuk babası Kara, akıntıya kapılarak boğuldu.
Çevreden gelen vatandaşlar tarafından motosiklet sudan çıkarılırken; köylüler kendi imkanlarını kullanarak sandalla arama yaptı. Ancak sonuç alınamadı. İlçe Jandarma ekipleri ve Söke Sivil Savunma Müdürlüğü ekibi tarafından el konulan olayda kurye Kara'nın kaskı ve çantası akıntıya kapıldığı noktadan yüz metre uzaklıkta kıyıda bulundu. Aydın Valiliği Arama Kurtarma Ekibi ve Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Marmaris Deniz Polisi dalgıçları gün boyu cesedi aradı.
Talihsiz Kara'nın cesedini arama çalışmalarını takip eden babası Ahmet Kara ve kardeşi Durmuş Ali Kara, oğullarının görev adamı olduğunu söyleyerek, "Aldığı görevin sorumluluğunda biriydi, taşkına rağmen kurye zarflarını adreslerine götürmek için riski göze aldığını düşünüyoruz" dediler.
Son günlerdeki yağışların etkisiyle son çeyrek yüzyılın en büyük su baskınının yaşandığı Söke Ovası'nda binlerce dönüm tarım arazisi su altında kalarak suni göl oluştu.
Cesedi arama çalışmaları devam ediyor.