Buğdayeken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 15 yıldır kapsamı genişletilen taşımalı eğitim sonrasında, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin eğitim seviyelerinin de arttığını belirtti. 
     İlçede köylerden gelen öğrencilerin genellikle meslek liselerini tercih ettiğini ifade eden Buğdayeken, bu öğrencilerin okullarında dereceye girmeye başladığını söyledi. 
     Son yıllarda ilköğretim okulları arasındaki kalite farkının azaldığını savunan Buğdayeken, sözlerini şöyle sürdürdü: 
     ''10 yıl öncesinde köylerde öğretmen açıkları olurdu. Ama bugün bunu göremiyoruz. Taşıma merkezi okullar ile şehir merkezindeki okullar arasında çok fazla fark kalmadı. Bunun yanında köylerden öğrenciler okuma hırsı ile geliyor. Köydeki yaşam koşullarının zorluğunun farkında olan gençler biraz daha azimli oluyor. Şehirdeki öğrenci okumayacaksa da zaten kendine bir yol çizmiş oluyor. Geçen yıllarda da köy ve beldelerden gelen öğrencilerimiz okudukları okullarda dereceye girmişlerdi. Bu yıl da bunun örnekleri var. Önümüzdeki yıllarda bu sayının artması eğitimde rekabeti getirecek. Taşımalı eğitim köylerdeki eğitimin kalitesini yükseltti. Bu da her geçen gün eğitimde seviyenin yükselmesini sağlayacak.''