5 gün süren denetlemelerde, araçların ya da kullanan şoförlerin Toplu Taşıma araçları Yönergesine uygun olarak çalışıp çalışmadıkların kontrol edildi.
Toplu taşıma araçlarının vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla kontrol edildiğini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belediyesi meclisinde kabul edilen Kuşadası Belediyesi Denetimli Toplu Taşıma Araçları Yönergesinde sıralanan kurallara tam olarak uyulmasını sağlamak istediklerini söyledi.
Kuşadası"nda toplu taşıma yapan araçların ve şoförlerin yönergeye uygun olarak çalışmalarının önemini vurgulayan Başkan Altungün, “Amacımız sistem içerisinde çalışan araçların güvenliğini aksatıcı ya da görselliği bozuk olan araçların denetimini sağlamak. Belediye denetimindeki minibüs sürücülerinin bir belediye otobüs şoförü kimliğinde ve hassasiyetinde davranmalarını istiyoruz. Daha da önemlisi ilçemizde toplu taşıma hizmetlerinden faydalanan vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşım hizmetinden yararlanmalarını sağlamak” dedi.