Baba mesleğini 45 yıldır sürdüren Korkmaz, tarihi camilerin restorasyonunda orijinaline uygun şadırvan, minber, mihrap ve minare yapımında kullandığı sanatı ile uzun zamandır el emeği ile gözlere de hitap ediyor.
Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği 2. Başkanı Mehmet Özçakır ile beraber restore edilen tarihi eserler ve Camilerde incelemeler yapan Aydın Korkmaz, 1. Sanayi Sitesi"nde işyerinde sanatının inceliklerini dernek üyeleriyle paylaştı. Babası Nuri Korkmaz'ın Aydın"ın ilk ve tek, taş ve mermer yontu ustası olduğunu belirten ikinci nesil sanatkar Aydın Korkmaz ,"Babam Afrodisyas ören yerinin kazısında rahmetli arkeolog Kenan Erim ile beraber çalışmış. Ben de çocukken babamın işini izleyerek sonradan baba mesleği olan bu sanatı devam ettirdim. Çevremizdeki eski selatin camilerin ve Vakıflar"a ait eserlerin restorasyonunda aslına ve sanat tarihi özelliklerine sadık kalarak tamamı elle yapılmış, şadırvan, minare , mihrap ve minber gibi taş duvar işlemelerini yapmaya başladım. İlimizdeki Tralleis antik şehrinin arkeolojik özelliklerinin aynısı olan eserlerin aslına sadık kalarak taş konsolların sağlamlaştırılmasını ve restore çalışmalarını üniversite hocalarımızla beraber yürüttük. Mihrabın içinde granit ve mermer işlenerek dünyada ilk kez Kabe"nin görüntüsü işlenerek altın varakla kaplama işlemi tarafımdan yapılmıştır. Bursa Ulucami"de yüzlerce yıl önce aharlı kağıt üzerine yazılmış olan, Allah ve Hz. Muhammed lafza-i şeriflerini günümüz ofset tekniği ile bir örneği alınarak, tekrar taşa nakşedilmiştir” dedi.
İstanbul ve Konya'da olmak üzere sayıları 9-10 'u geçmeyen taş yontu ustaları olarak kendilerinin bu ata yadigarı sanatın son ustalar olduğunu kaydeden Korkmaz; “Bu nedenle üniversitelerimizin, tarihi eserlerimizin onarımında görev alacak yarının taş ustalarını yetiştirmek üzere taş ve mermer yontu ustalığı bölümü açmaları gerekiyor. Aksi takdirde vakıf ve tarihi eserlerimizi restore edecek deneyimli usta bulmak imkansızlaşacak. Ben üniversitelerimizde öğrenci eğitmek üzere bu görevi üstlenmeye hazırım" diye konuştu.