Liste dışı bırakacağı vekillerin tepkisinden çekindiği için grup toplantılarına pek katılmayan Tekin, Kılıçdaroğlu'nun gazetecilere verdiği yeni yıl resepsiyonunda da etrafı boş olan tek genel başkan yardımcısıydı.

Milletvekillerinin, kurultayda adını çizdikleri Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile yıldızları barışmadı. Vekiller liste dışı kalacaklarını düşündükleri için rahatsızlıklarını dışa vururken Tekin'in vekillerle karşılaşmamak için grup toplantılarının çoğuna katılmaması dikkat çekiyor.

AKİF HAMZAÇEBİ'Yİ ÇİĞNEDİ

Tekin, milletvekillerinin telefonlarına dahi çıkmıyor. Bu nedenle vekiller Meclis'te Tekin hakkında dertleşmekten geri durmuyor. CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu'nun önce PM ardından MYK'ya alınması da eleştiriliyor.

Vekiller Tekin'in Canalioğlu'nu yönetime alırken CHP'nin Trabzon'daki tek milletvekili olan Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'ye danışmaması bir yana bilgi dahi vermemesini sert dille eleştiriyorlar.

RESEPSİYONDA TEK BAŞINA

Tekin'in MYK'daki yalnızlığı da Kılıçdaroğlu'nun Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilere verdiği yeni yıl resepsiyonunda gözlerden kaçmadı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Hurşit Güneş, Faik Öztrak ve Gülsüm Bilgehan Toker hararetli biçimde sohbet ederken Tekin başına kaldı.

SAV GELİNCE VAZGEÇTİ

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Tekin hakkında açılan ve Yargıtay aşamasında bulunan davadan mahkumiyet kararı çıkmamasını temenni ederek, "Mahkumiyet kararı alınırsa partiye ve genel başkanımıza zarar verecek" dedi. Milletvekillerinin rahatsızlığını hatırlatmamız üzerine Mengü, "O il başkanı, ben milletvekiliydim.

MYK'da da 4-5 ay beraber çalıştık. Rahatsızlığımın sebebini o bilir" dedi. Dün CHP Mamak İlçe Örgütü'nün aşure etkinliğine katılacağı duyurulan Tekin, Önder Sav'ın gelmesi nedeniyle katılmaktan son anda vazgeçti.

Destek veren sadece 10 kişi

Tekin, Sav'la girdiği iktidar mücadelesinden başarılı bir şekilde çıkarken, milletvekillerinden kendisine destek veren az kişi vardı. CHP'nin Meclis'teki 101 kişilik grubuna da Tekin'e yakın sadece 10 isim bulunuyor. Geri kalan 91 isim ise Önder Sav, Deniz Baykal ve Haluk Koç'a yakın isimlerden oluşuyor. Bu isimlerin ortak özelliği bazıları ortada olmak şartı ile Tekin düşmanı olmaları. Tekin'e sadece CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Mehmet Ali Özpolat, Durdu Özpolat, Tekin Bingöl, Atilla Emek, Muharrem İnce, Tayfur Sümer, Ensar Ögüt ve Mehmet Ali Susam destek veriyor. Şahin Mengü, Ali Topuz, Nevin Gaye Erbatur, Hakkı Suha okay, Önder Sav, Ali Rıza Öztürk, Algan Hacaloğlu, Bayram Meral, Haluk Koç gibi isimler ise tepki gösterenlerin başında geliyor. Tekin'in kurultaydaki rövanşı seçimlerde milletvekili listelerini hazırlarken alacağı konuşuluyor. Bu da gruptaki Tekin'e mesafenin ve tepkinin en önemli sebebi olarak gösteriliyor.

yenişafak