Bağış, "Ne yazık ki son dönemde Türkiye'de baharın dirilişini, güneşin yükselişini gölgelemek, aydınlık geleceğimizi karartmak için terör örgütünün büyük bir çaba içerisinde olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Bağış, bu lanetli yapının bayram sevincine gölge düşürmek için yaptığı son eylemin Gaziantep'te milletçe yürekleri dağladığını belirterek, "Hem Antep'te, hem de Uludere'de kaybettiğimiz canlarımızı, o kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Milletçe başımız sağolsun" dedi.

Bakan Bağış sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu lanetli yapı, masum sivillere, bayram ziyaretine gidip büyüklerinin elini öpme heyecanı yaşayan küçücük yavrularımızın canına kast edecek kadar şirazesinden çıkmıştır. Ama Gaziantep halkının sağduyusu, milletimizin feraseti bu oyunu her zamanki gibi bozmuştur, bozacaktır. Bu fitne tohumu bizim topraklarımızda asla yeşermeyecektir.

Bunu anlayamayacak muhakemeden ve akıldan yoksun olanlar Antep'in 'Gazi' ünvanını nasıl aldığına iyi baksın. Gaziantep'in İstiklal Savaşı'mızdaki o kahraman mücadelesine baksın. Tek başına Gaziantep'in 'Gazi' ünvanı bile bu topraklarda hiçbir fitne tohumunun yeşeremeyeceğinin ispatıdır. Gaziantep kahramanlar ve yiğitler şehridir. Gaziantep, Şehit Kamil'in, Şahin Bey'in şehridir.

Kuva-yı Milliye Komutanı Özdemir Bey'in düşmanlara (Sizin bayrağınızın altına girecek hiçbir Türk düşünemiyorum. Antep halkı ya ölmeyi ya da vatanını kurtarmayı kendisine bir düstur olarak kabul etmiştir) dediği yer Gaziantep'tir.

Mustafa Kemal'in (Her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık örneği olarak alabilir) sözü de bu canilerin kulaklarına küpe olsun. İşte Gaziantep böyle kahraman bir miras üzerinde bugün kardeşliğine her zamankinden daha çok sahip çıkmıştır, sahip çıkacaktır."

Terör örgütünün Türkiye'deki kardeşliğe zarar veremeyeceğini vurgulayan Bakan Bağış, "Şehit Kamil'in, Şahin Bey'in emanetinden aldığımız güçle bu tuzağa düşmeyeceğiz. Selahattin Eyyubi'nin torunları olarak bu hain oyuna geçit vermeyeceğiz. Selahattin Eyyubi'nin torunları olarak bu tuzağa düşmeyeceğiz. En büyük düşmanı Kral Richard bile Şark'ın büyük komutanı, Kudüs'ün Fatihi Selahaddin Eyyubi için (Ben Selahaddin'den insanlık öğrendim) demişti. İnsanlıktan nasibini alamamış olanlar için bile bu söz tarihi bir derstir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye terörün üstesinden gelecek kudrete sahiptir"

Ne olursa olsun kardeşlikten taviz verilmeyeceğini, bu lanetli yapının ülke topraklarından defedileceğini söyleyen Bağış, "Terörle mücadelede ne askeri mücadelemizden vazgeçeriz, ne de terör bataklığını kurutacak demokratik duruşumuzdan, temel hak ve özgürlüklerden yana kararlı siyasetimizden taviz veririz" dedi.

"Cesaretse herkesten daha cesuruz... Kararlılıksa herkesten daha kararlıyız...Vatanperverlikse, herkesten daha vatanperveriz... Özgürlükse herkesten daha özgürlükçüyüz..." diyen Bağış, bu hain örgütün Kürt kökenli kardeşlerini, onların değerlerini temsil etmesinin söz konusu olmadığını, asla da olamayacağını kaydetti. Bağış, Kürt halkının da en büyük düşmanının PKK olduğunu belirterek, terörün birlik ve beraberliğe, kardeşliğe mağlup olmaya mahkum olduğunu bildirdi.

Bakan Bağış, Uludere'de askeri personeli taşıyan minibüs kaza yaptığında onların yardımına ilk koşanın bölgedeki Kürt kardeşleri olduğunu hatırlatarak, "Türkiye bütün meseleleri gibi terör meselesinin de üstesinden gelecek kudrete sahiptir. Terör de terörden beslenenler de bu ülkede yaşamlarını sürdürecek oksijen bulamayacaklardır" dedi.

"Türkiye'nin etkinliğini kırmak istiyorlar"

Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası etkinliğini kırmak için terör örgütünü taşeron olarak kullanmaya yeltenenlerin boşuna uğraştığını ifade eden Bağış, Türkiye'nin vicdanlardan, adalet ve hakkaniyetten yana yükselen sesini hiçbir güç, hiçbir çaba, hiçbir lanetli elin susturamayacağını, Türkiye'nin bölgesel ve küresel ölçekte artan etkinliğini hiçbir gücün zayıflatamayacağını bildirdi.

Bağış, Türkiye'nin bölge halklarından gördüğü teveccühü, Türkiye'ye duyulan muhabbeti de hiçbir fitne fücur çabasının azaltamayacağını belirterek, "Türkiye bu birlik ve beraberlik ekseninde, istikrar ve güvenini zedelemeden muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir" diye konuştu.