Ağbaba “Bayram taşeron işçilere zehir oldu” dedi.

KAZANILMIŞ HAKLAR YOK SAYILIYOR

Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada , “Özellikle hastanelerde, karayollarında , üniversitelerde ve okullarda her geçen gün biraz daha yaygınlaşan taşeron işçilik bir sömürü aracı olmaktadır. Aynı işi yapan işçilerin kadrolu, sözleşmeli, taşeron sıfatları ile birbirlerinden ayrılmaları kabul edilemez. Karayollarında çok zor şartlar altında çalışan, iş güvenliği konusunda büyük riskler taşıyan on bine yakın taşeron işçisinin sosyal haklardan mahrum, bir şekilde çalışmaya zorlanmaları büyük bir haksızlıktır. Karayollarında çalışan işçiler kazanılmış hukuk mücadelesine rağmen halen taşeron firmalar eli ile çalıştırılmaktadır. AKP Hükümeti hukuk tanımaz tavrını taşeron işçileri üzerinde de göstermektedir.” İfadelerine yer verdi.

BAYRAM ZEHİR OLDU

Ağbaba “Üniversitelerde ve araştırma hastanelerinde özel sektör işletmesinin emrine verilen, kendi alanlarının dışında çalıştırılan, aynı işi yapmalarına rağmen çok daha düşük ücret alan taşeron işçilerinin çığlığına hükümet artık kulak vermelidir. Yıllardır süslü sözlerle oyalanan taşeron işçileri ülkemizin kanayan yarası olmaya devam etmektedir.Binlerce taşeron işçisi bayram öncesi evine şeker, çocuklarına hediye alacak parayı bulamamaktadır. Hükümet emeklilere, işçilere bayram öncesi ödemeler yaparken, taşeron işçilerine üvey evlat muamelesi yapılmaktadır. İşçilerin bayramı zehir edilmektedir” dedi.

KÖLE DÜZENİ

Ağbaba açıklamasının sonunda “9 Mayıs 2012 tarihinde Sayın Sezgin Tanrıkulu ile birlikte TBMM’ye ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Taşeron Firmalar Aracılığıyla İstihdam Edilen İşçilerle Geçici Personelin Memur ya da Sürekli İşçi Kadrolarına Geçirilmesi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni sunmuş bulunuyoruz. Teklifin en kısa sürede meclis gündemine alınarak sorunun çözümüne katkı sunmasını bekliyoruz. Türkiye bir an önce köle düzenini aratmayan Taşeron işçilik ayıbından bir an önce kurtulmalıdır.