Bursa'nın İnegöl ilçesinde attığı taşla otistik bir kızın kör olmasına sebep olan Antalyaspor taraftarı, mahkemece tutuklandı. 9 yaşındaki Ebru Kermen'in babası Şerif Ali Kermen ise olaya isyan ederek, "Bu olayın dağdaki terörle arasında ne fark var?" dedi.

Bursaspor-Antalyaspor maçının ardından dönüşe geçen kırmızı beyazlı taraftarlar, İnegöl ilçesi yakınlarında bir benzin istasyonunda mola verdi. Fanatik taraftarlardan bazıları yoldan geçen Bursa plakalı araçlara taş atmaya başladı. Taşlardan biri, Domaniç'ten gelip Bursa'ya gitmekte olan Şerif Ali Kermen yönetimindeki 16 J 8723 plakalı otomobilin arka koltuğunda oturan 9 yaşındaki Ebru Kermen'e isabet etti. Otistik olduğu belirtilen küçük Ebru, sol gözüne isabet eden taş nedeniyle yaralandı.

Annesi Fatma Kermen ve babası Şerif Ali Kermen tarafından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ebru, yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Doktorlar 2 saat süren ameliyatın ardından küçük kızın sol gözünde yüzde 90 oranında görme kaybı oluştuğunu açıkladı.

İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, görgü tanıklarının ifadeleri ve akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası görüntüleri doğrultusunda Antalyaspor taraftar kafilesi içerisinden tespit ettikleri 22 yaşındaki Şeref Ç., Asaf T. ve 19 yaşındaki Tayfun E.'yi gözaltına aldı. İki zanlı serbest kalırken, Şeref Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAĞDAKİ TERÖRLE BUNUN ARASINDA NE FARK VAR?

Büyük üzüntü yaşayan baba Şerif Ali Kermen ise olayı anlatırken duygulandı. Küçük kızı Ebru'nun otistik olması nedeniyle bakımının zaten çok zor olduğuna işaret eden Kermen, "Üzerine bir de bu olay gelince eşim sinir krizi geçirdi. Şu anda iğne ile duruyor. Bu olaydan herkes ibret alsın. Böyle taşla sopayla nereye gidiyorlar, savaşa mı gidiyorlar? Otobüslere kasalarla biraları koyup bu taraftarları göndermek yöneticilik midir? Dağdaki terörle bunun arasında ne fark var? Başımıza gelen bu olayın maddi masraflarını bir kenara bırakın, biz burada büyük acı çekiyoruz. Antalyasporlu bir yönetici dahi şu ana kadar aramadı. O yöneticiler acaba akşam evlerinde çoluk çocukları ile vicdan rahatlığı ile yemek yiyebildiler, uyku uyuyabildiler mi? Vicdanları sızlamadı mı?" diye konuştu.

Öte yandan; AK Parti Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı İbrahim Yağız ve Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş küçük Ebru'yu hastanede ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.