Olay, Adapazarı ilçesine bağlı Elmalı köyünde saat 12.00 sularında meydana geldi. Hayvanlarını otlatmak için meraya giden 31 yaşındaki Ramazan Üzülmez; yolda arkadaşı olan ve bir süre önce kahvehanede kavga ettiklerinden dolayı aralarında husumet bulunan Bayram C (43) ile tartışmaya başladı.

Kahvehanede yaptıkları kavgada iddialara göre Ramazan Üzülmez'in kendisine yumruk attığı Bayram C, "Sen nasıl bana yumruk atarsın" diyerek eski arkadaşı ile tartışmaya başladı. İki

arkadaşın tartışması bir süre sonra kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine Bayram C, yanında bulunan tüfekle Üzülmez'e ateş etti.

Vücuduna isabet eden saçmalardan dolayı kanlar içinde yerde kalan Üzülmez'e, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından ilk müdahale yapıldı. Olay yerine çağırılan 112 Hızır Acil Servis ekipleri Üzülmez'in öldüğünü belirledi.

Olay yerinde Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı araştırmanın ardından Ramazan Üzülmez'in cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ramazan Üzülmez'in evli ve 3 çocuk babası olduğu kaydedildi.

Zanlı Bayram C'ın oğlu ile birlikte kendilerine ait panelvan tipi araçla kayıplara karıştığı öğrenildi.