Aydın'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında Vali Hüseyin Avni Coş ile CHP'li Fatih Atay arasında yaşanan tartışmanın daha sonra askeri karargahta devam ettiği ortaya çıktı. MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, basın mensuplarının bulunmadığı karargahta yaşanan o anları anlattı. Vali Coş'un törenlere geç gelmeyi alışkanlık haline getirdiğini iddia eden Recep Taner, Aydın'da dün gerçekleşen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında benzer bir durumun yaşandığını belirterek şöyle konuştu: "O sırada sinirler biraz gerilmişti. Bunun öncesinde de sayın valinin siyasetçilerle ve siyasilerle olan bir mücadelesi vardı. Sayın vali, AK Parti İl Başkanından talimat alarak kanunsuz bir şekilde pankartımızı indirtmişti. Kanunsuz bir eylem yapıyor. Vali netice itibariyle atanmıştır. Bizde Türk halkı tarafından seçilmişleriz. Seçilenler sayın valiyi atıyor. Atanmışların seçilmişlerle tartışma lüksü yoktur."
Vali Coş'un Atay'a ördek benzetmesinde bulunduğunu hatırlatan Taner, şunları söyledi: "Hangi partiden olursa olsun, böyle bir benzetme yapılması yanlış. Kalkıp da bir ördek benzetmesi yapılmasının manası yoktur. Bundan dolayı Aydın'da siyaset ortamı gergindi. Atay, Vali'ye daha önce 'Bunun hesabını seninle ilk karşılaştığımız yerde sorarım' demiş. Vali Beyin 10 dakika geç gelmesi nedeniyle orada zaten sinirler gerilmişti. Orada sayın valinin hiç kimseye bekletmeye hakkı yok. Vali Bey alana geldiği sırada bizlerle tokalaştığı sırada Fatih Atay, Valiye 'Kimseyi bu kadar bekletmeye hakkın yok. Sen padişah mısın? Bu devletin töreni, devletin töreninde hükümetin valilerinin işi yok. Bu duruma kabul etmiyorum' deyince tartışma yaşandı."

VALİ BEY MERKEZDE DAHA İYİ ÇALIŞIR
Türkiye'nin 60. hükümet ile idare edildiğini kaydeden Recep Taner, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de 60 hükümet kurulduysa ve tek bir devlet varsa. Sen devletin valisi ol, hükümetler gidici; hükümetler kendini kurtarır fakat sen kendini kurtaramazsın. Yarınlarda sıkıntıya gireceksin. Senin ekonomik ömrün dolmuştur. Artık bu Aydın'da görev yapman mümkün değildir. Aydın'ın seçilmişiyle atanmışı ağız dalaşı yapıyor. Sayın Vali dalaşı devam ettirmek için gayret içerisinde oluyor. Umuyoruz ki, sayın vali, bundan sonra merkezde iyi icraatlara talip olur, merkezde olduğu zaman iyi görev yapar. Temennimiz onu en kısa sürede Ankara'da merkezde görmek."

TARTIŞMA KARARGAHTA DA SÜRDÜ
Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk Milletinin önemli gününde Aydın'da yaşananların yakışık almadığını savunan Taner, törende yaşananların karargahta da devam ettiğini söyledi. Meydandaki tartışmaları Fatih Bey'in başlattığını anlatan Taner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat olayın basın tarafından görülmeyen ikinci bir raundu yaşandı. Askeriyede yaşanan tebligat töreninin çıkışında sayın vali kapının önünde paşanın karargahında Fatih Atay'a, 'Sen benim nerede duracağıma, ne yapacağıma ve nereye geleceğimi karışamazsın' diyerek burada yaşanan hezimetin raundunu almaya çalıştı. Onun yaptığı da şık değildi. Sayın Atay burada askeriyeye karşı şık olmayan bir hareket yaptı ama Sayın Vali de askeri garnizonda aynı seviyede bir seviyesizlik gösterdi. Sayın Valinin de, Sayın Atay ile aynı seviyede olduğunu gördük. Bu yaşananlar Aydın için hoş olmamıştır. Ama yaşanmıştır. Yaşananların sebebi de haddini bilmeyen atanmışların, seçilmişlere laf yetiştirme çabası yüzündendir."