TBMM Başkanı Köksal Toptan, milletvekillerine yeni yıl hediyesi olarak ajanda, kravat ve fular gönderdi. CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz ise "Ekonomik kriz var, Van'da çocuklar terlikle okula gidiyor" gerekçesini öne sürerek hediyeleri iade etti. Hediyeleri üreten firma ise "Zaten kriz fiyatına verdik" diyerek iadeye tepki gösterdi.
Bu yıl milletvekillerine yeni yıl hediyesi olarak ajanda dışında özel hediyeler seçen Toptan, ajandanın yanı sıra kadın milletvekillerine ipek fular, erkek milletvekillerine kravat-mendil gönderdi. Ancak, kriz ortamında gelen bu hediye Ağyüz tarafından iade edildi. Ağyüz "buruk karşıladım" dediği hediyeyi Toptan'a bir not eşliğinde iade etti. Ağyüz iade notunda, ekonomik krize ve Van'da karlı havada terlikle okula giden ilköğretim öğrencilerinin görüntülerine dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı:
"TBMM'de odamıza gönderilen yılbaşı paketini nazik bir jest olarak görmeme rağmen, ajandalarla birlikte gönderilen kravat ve mendil setini ülkemizin içinde bulunduğu finansal ekonomik kriz nedeniyle buruk karşıladım. Asgari ücrete 24 milyon TL zam yapıldığı, emeklilerimizin kömürünü alamadığı, Van'da çocuklarımızın ayakkabısız okula gittiği, kredi borcunu ödeyemediği için intiharların yaşandığı, kömür, gıda yardımı yapılan aile sayısının her yıl artırıldığı bu ortamda savurgan bir harcama olarak gördüğüm için kabul edemiyorum. Teşekkür ederim."

Zaten kriz fiyatına...

La Cravate D'Archini marka kravat ve fular setlerini TBMM'ye satan Burimteks firmasının ortaklarından Tayyar Özcan ise Ağyüz'e tepki gösterdi. Özcan, el dokuması kumaş ve baskılarla yaptıkları kravatları piyasaya 180 YTL'ye, TBMM'ye ise 35 YTL'ye verdiklerini kaydederek "Zaten kriz nedeniyle satışlar azaldı. Bu fiyattan başka zaman olsa kimseye vermeyiz. Meclis'e de kriz fiyatına verdik" dedi.
Kadın milletvekilleri için 50 fular takımı, erkek milletvekilleri için de 500 civarında kravat, atkı ve mendil takımı hazırladıklarını bildiren Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a özel bir model hazırlamadıklarını, erkek vekillere hazırladıkları genel paket içinden birinin Meclis Başkanlığı'nca Erdoğan'a gönderildiğini kaydetti.

MİLLİYET