DSP"den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, genel başkanlıktan istifa eden Zeki Sezer"in 17 Mayıs"ta yapılacak Kurultay"da yeniden aday olmaya hazırlandığını belirterek, “Sayın Zeki Sezer yeniden aday olmadan Ecevit"in komaya girmeden önceki 24 saatte yaşananları açıklasın"dedi. Tan, Ecevit"in beyin kanaması geçirmeden önceki 24 saatte çok önemli hadiseler yaşandığını ifade ederek “Sezer"in, komaya girmeden 24 saat önce Sayın Ecevit"in, yaşadıklarını açıklama zamanının geldiğinin düşünüyorum. Çünkü siyasi adalet belki yok ama ilahi adalet muhakkak ki var. İlahi adalet olmasaydı Sezer ve arkadaşları geri döneceği tarih olarak 17 Mayıs"ı seçmezlerdi.ödiye konuştu.

İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, Meclis"te düzenlediği basın toplantısında, DSP"den ihracıyla ilgili konunun adalete intikal ettiğini belirterek, “İhracımla ilgili karar bana tebliğ edilmeden çok önce televizyonlara bildirildi. Bunun kamuoyuna yönelik partinin seçimde yaşadığı hezimeti perdelemeye yönelik bir operasyon olduğu anlaşılıyor. Ama dediğim gibi konu yargıya intikal ettiği için bu sürecin sonunu bekleyeceğiz. Yargı süreci sonunda her şey ortaya çıkacaktır." dedi.

-“SEZER DÖNMEYE HAZIRLANIYOR"

Tan, genel başkanlıktan istifa eden Zeki Sezer"in geri dönme hazırlığında olduğunu da söyledi. Sezer"in 17 Mayıs"ta geri dönmek üzere hazırlık yaptığını kaydeden Tan şöyle konuştu:

“Belli ki Sezer genel başkanlığı, hevesimi alamadım bir daha olurum sanıyor. Geri dönmesinin bir sebebi de Çin"de özel yaptırılan trilyonlarca liralık hediyelik çakmağın çöpe atılmasını önlemek olabilir. Çünkü çakmakların üzerinde Sezer fotoğrafı ve imzası var. Bir başkası genel başkan olursa çakmaklar bir işe yaramayacak. Depolardaki çakmakların, parti bayrakları ile hediyelik kalemlerin toplam değerinin 10 trilyon lirayı bulduğu parti kayıtlarında yer alıyor. Bu vesileyle izinli oldukları birkaç hafta dışında partideki görevim esnasında beni harcama işlerine bulaştırmadıkları için de Sezer ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum."

-“FİKİRSİZLİKTEN BESLENEN KAMUSAL HOVARDALIK?"

Partilerin parasının kamuya ait olduğunu ve bu paraların partilere fikirlerini, hedef ve projelerini halka aktarmaları için verildiğini söyleyen Ahmet Tan, “Paraların fotoğraflı çakmağa yatırılması fikirsizlikten beslenen trilyonluk kamusal bir hovardalıktırö dedi. Sezer"in bu ve benzeri konularda hesap vermeden gittiğini ve şimdi dönme kararı alarak partiye kötülük yapacağını savunan Tan, “Geri dönmesi Ecevit"in en büyük eserim dediği partisine büyük saygısızlık olur. Çünkü Kurultay"daki adayların özgürce yarışabilmesi için kendisinin kenara çekilmesi gerekiyor.ö diye konuştu.

-“ECEVİT"İN KOMAYA GİRMEDEN ÖNCEKİ SON 24 SAATİNİ AÇIKLASIN"

Ecevit"in beyin kanaması geçirmeden önceki son 24 saatinde yaşananları Sezer"in açıklama zamanının geldiğini ifade eden Tan, şunları söyledi:

“Çünkü siyasi adalet belki yok ama ilahi adalet muhakkak ki var. İlahi adalet olmasaydı Sayın Sezer ve arkadaşları geri döneceği tarih olarak 17 Mayıs"ı seçmezlerdi. 17 Mayıs Danıştay üyesi Mustafa Özbilgin"in öldürüldüğü tarih. Ecevit, Özbilgin"in cenaze töreninde beyin kanaması geçirip komaya girmişti. Ondan önceki saatlerde de belirttiğim açıklama zamanı gelen olay yaşanmıştı. Bu ilahi bir tesadüf olarak inanıyorum. Bu tarih Ecevit"in komaya girmesinden önce yaşananlarla birlikte düşünüldüğü zaman çok hüzün verici bir tarih."

-“ÇOK ÖNEMLİ HADİSELER YAŞANDI"

Tan, bir soru üzerine Ecevit"in komaya girmesinden 24 saat önce çok önemli hadiseler yaşandığını ancak bu hadiselerle ilgili kendisinin açıklama yapmak istemediğini söyledi. Tan “Eğer Sayın Sezer geri dönecekse onları açıklayıp dönsün. Onları hep beraber yaşadık. Bu noktada susmak istiyorum, çünkü belli ki kendisi yeniden konuşmak için geliyor. Yeniden konuşacaklarının içine bunu da katarsa, eğer beyin kanaması geçirmeden önceki saatlerde yaşananları anlatırsa büyük hizmeti olur hem partinin saygınlığına, hem Ecevit"in hatırasına. Bunu yapmazsa bir yapan bulunacaktır. Sayın Sezer"in açıklamasını bekliyorum. Temizlenmiş olarak aday olmasını bekliyorum. Hesap vermeden, kamusal harcamalarla ilgili yaşananlarla ilgili tekrar hiçbir şey olmamış gibi partinin başına geçmesi büyük haksızlık olacak. “ diye konuştu.

Milliyet