Olay, bu sabah merkeze bağlı Kiledere Beldesi'nde meydana geldi. Askerden yeni gelen 21 yaşında Mustafa Kemal Demirbaş, babası Yaşar Demirbaş'ın kendilerine ait tarlanın bir bölümünü komşuları 41 yaşındaki Burhan Doğan'a sattığını öğrenince öfkelendi.

Mustafa Kemal Demirbaş ile kardeşi 17 yaşındaki Onur, tarlalarını satın alan komşuları Burhan Doğan'ın evine gitti. İki komşu arasında tarla satışı konusunda tartışma çıktı. Baba Yaşar Demirbaş da eve gelerek oğullarını sakinleştirmeye çalıştı. Ancak tartışma kavgaya dönüşünce kardeşlerden biri tabancayla rastgele ateş açtı. Açılan ateş sırasında babaları Yaşar ile Burhan Doğan ve oğlu 17 yaşındaki Ömer Doğan yaralandı. Yaralanan Yaşar Demirbaş, kaldırıldığı Niğde Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybederken Burhan Doğan ile oğlu Ömer ise tedavi altına alındı.

Görgü tanıkları Mustafa Kemal Demirbaş'ın ateş ettiğini ileri sürerken, Onur Demirbaş ise, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini iddia etti. İki kardeş gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.