TARİŞ Söke Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Akyeniköy Beldesinde oluşturacağı tesis ile beldede yetişen zeytin alımlarını daha güçlü yapmak istiyor.

Uzun süredir TARİŞ Söke 1079 No.lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi"nin gündeminde olan konu geçtiğimiz günlerde kooperatifin genel kurul toplantısına taşındı. Genel Kurulda Akyeniköy Beldesi Dalyan Mahallesi"nde bulunan 3 adet hazineye ait arazinin tespit edildiği, bu araziler ile ilgili çalışma yapmak üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi talebinde bulunuldu. Kooperatif ortakları yönetim kurulunu oy birliği ile görevlendirdi.

Edinilen bilgiye göre Akyeniköy Beldesi"nde ilgilenilen araziler 5 bin 219 m2, 5 bin 475 m2 ve 4 bin 293 m2"den oluşan 3 adet olduğu, bu arazilerin biri ya da hepsinin alınması halinde TARİŞ Söke 1079 No.lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi"nin zeytin işleme tesisi, satış noktası, dinlenme tesisi gibi komplike bir tesis kuracağı öğrenildi.

Konuyla ilgili kendilerine yetki veren TARİŞ Söke 1079 No.lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi ortaklarına teşekkür eden yönetim kurulu Başkanı Mehmet İz; “Birliğimizin bilgisi dahilinde uzun zamandır arzu ettiğimiz Akyeniköy beldesinde tesisleşme için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Akyeniköy Beldesi"nde yoğun olarak bulunan zeytin üreticisine TARİŞ olarak hizmet vermek istiyoruz” dedi./iha